Antrikot Nasıl Pişirilir?
21 Haziran 2024

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot pişirme konusunda herkesin kendine göre bir yöntemi vardır. Antrikot, tavada, ızgarada veya fırında pişirilerek tüketilebilir. Ancak mükemmel bir antrikot pişirmek için bazı önemli püf noktalarına dikkat edilmelidir. Aksi halde etler suyunu bırakıp kuruyabilir veya içi çiğ kalabilir. Bu yüzden pişirme aşamasında etlerin mühürlenmesi oldukça önemlidir. Etleri mühürlemenin yanı sıra, antrikot etin genellikle 1 parmak kalınlığında dilimlenmiş olması da çok önemlidir.

Antrikot Pişirmenin Püf Noktaları

Antrikot pişirmenin en önemli püf noktalarından biri mühürleme işlemidir. Eti mühürlemek için kullanacağınız tavanın mutlaka döküm veya kalın teflon tava olması gereklidir. Tavayı ocakta boş şekilde duman çıkana kadar ısıtmalısınız. İyice kızdırılan tava içerisine alınan etler, yaklaşık bir dakika kadar üzerinde incecik bir kabuklanma olacak şekilde tavada tutulmalıdır. Ardından diğer yüzü çevrilen etin alt kısmı da bir dakika kadar tavada tutularak etin suyu ve lezzeti mühürlenmiş olur.

İnce ve iyice dövülmüş etlerin zamanında pişirilerek kurumasına izin verilmemelidir ve bu tür etler sadece tavada pişirilmelidir, fırına verilmemelidir. Antrikot pişirilmesinde önemli bir nokta da etlerin marine edilerek yumuşak bir hale getirilmesidir. Marine edilen ve dinlendirilen etler ızgara veya tavada daha lezzetli sonuçlar verecektir.

Antrikot Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler

  • Kişi başı 1 tane 160-180 gram civarında dana antrikot
  • Yeteri kadar değirmende taze çekilmiş karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Antrikot Nasıl Yapılır?

Antrikot pişirmeye ilk olarak kasaptan özellikle inceltilmiş olarak aldığınız antrikot etlerini 1 saate yakın oda ısısına ulaşması için bekleterek başlayın. Ardından bu süre sonunda dana antrikotları lezzetlendirmek için ufak bir kase içine aldığınız sıvı yağ, yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiberi harmanlayarak antrikotların üzerine arkalı önlü sürün.

Soslama işleminden sonra döküm özellikli tava veya ızgarayı ısıtarak üzerine antrikotları yerleştirin ve etin ilk tarafını mühürleyin. 1-2 dakika kadar bekledikten sonra etin diğer yüzünü ters çevirin ve tekrar 1-2 dakika kadar tavada bekleterek mühürleme işlemini tamamlayın. Daha sonra mühürlenmiş etleri fırın tepsisine alarak fırını 200 derecede önceden ısıtın ve tepsiyi fırına yerleştirin.

Şayet antrikotu az pişmiş seviyorsanız 5-6 dakika fırında pişirin. Orta pişmiş etten hoşlanıyorsanız 7-8 dakika kadar fırında pişirebilirsiniz. Ancak iyice pişmiş etten hoşlanıyorsanız etleri fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Ardından pişen antrikot etleri fırından çıkararak kesme tahtasına alıp 1-2 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen antrikot eti dilimleyerek veya tüm olarak servis tabağına alarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Antrikot Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?