Barbunya Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya nasıl pişirilir, Barbunya vitamin değeri oldukça yüksek bir besindir. B vitamini açısından zengin olan barbunya sıkça tüketebileceğimiz besinler arasında yer almaktadır. Mümkünse barbunyanın taze iken yani kabuklu barbunyanın içini kullanmak daha iyi olur. Eğer kuru barbunya ise haşlamak gerekir. Allah bizlere birçok nimetler bahşetmiş. Hepsi kendi açısından ayrı bir vitamin deposu hepsi ayrı ayrı şifa kaynağı. Barbunyada bunlardan biridir. Barbunyanın faydaları saymakla bitmez ve konumuzda barbunya nasıl pişirilir olunca faydalarından çok pişirme şeklini anlatmaya bakalım. Sonbaharda daha kolay bulabileceğimiz barbunyayı mevsiminde mutlaka dondurucuya koymamız gerekir. Gerek zeytinyağlı gerekse etli olsun her şekilde çok lezzetli olan barbunya yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Dilerseniz düdüklüde veya güveçte pişirebilirsiniz. Çalışan ve fazla zamanı olmayan bayanlar için barbunya düdüklüde pişirmek zaman açısından daha iyi olacaktır. Barbunya zeytinyağlı piştiği zaman yemeklerde ara, soğuk etli pişirdiğiniz zaman ana yemek olarak servis edebilirsiniz ben bugün sizlere ana yemek olabilecek bir barbunya tarifi paylaşıyorum umarım denersiniz.

Barbunya yemeği için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo taze barbunya,
  • 200 gram kuşbaşı et,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet sivri biber,
  • 1 adet kapya biberi,
  • 1 diş sarımsak,
  • Dilerseniz 3 4 tane süs biberi,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 fincan sıvı yağ,
Hazırlanışı: Öncelikle barbunyanın içini çıkartıp tanelerini suya ıslatıyoruz. Bu işlemi akşamdan yapmakta fayda var. Ben kısa sürede pişmesini istediğim için barbunyayı düdüklüde pişirmeyi tercih ediyorum. Kuşbaşı etlerini düdüklüye koyup bir miktar kavuruyoruz. Daha sonra papya biberi, Sivri biberi ve kuru soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağ ile etlerin içerisine koyuyoruz. Eklediğimiz sebzeler kavrulunca salça ve pul biberi ekleyip suyunu süzdüğümüz barbunyalar koyuyoruz. Acı seviyorsanız ve dilerseniz süs biberleri doğramadan bütünü ile içerisine atabilirsiniz. Tuzunu atıp incecik kıydığımız sarımsağı ekleyip suyunu koyabiliriz. Barbunyanın üzerini 3 parmak geçecek şekilde kaynar su koyup düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Düdüklü hava vermeye başladığı havasını kesip dakika tutuyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika sonra barbunya yemeğimiz pişmiş olacaktır. Pişen barbunyayı ocaktan indirmeden ve kapağını açmadan olduğu yerde dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen yemeğin kapağını açıp pilav salata veya turşu eşliğinde servis yapabilirsiniz. Et kullanmak istemeyen kişiler dilerseniz domates doğrayıp zeytinyağlı pişirebilirsiniz. Dilerseniz düdüklü yerine güveç veya tencerede pişirebilirsiniz fakat pişimi daha uzun sürecektir şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Barbunya Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

İlginizi Çekebilir

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Güncel

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çupra Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri