Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir, kuşkonmaz çok sağlıklı bir sebzedir. İçinde birçok vitamin barındırır. Bu vitaminler C, E, B1 ve B2'dir. Kalorisi çok düşük bir sebzedir yani tamamen diyet yapanlar için ideal yemekler yapılabilir. Yeşil mor ve beyaz renkte olurlar. Bu renkte olanlar sağlıklı kuşkonmazlardır. Bu sebzenin de birçok yemeği yapılır. Bunlar kuşkonmazlı tart, kuşkonmazlı yumurtalı sandviç, Kuşkonmazlı somonlu lazanya, mozerella peynirli kuşkonmazlı tavuk rulo, mayonezli kuşkonmaz kanepesi, cevizli krokanlı ahududu ve kuşkonmazlı kanepe, parmesanlı kuşkonmaz ve taze soğan, kuşkonmazlı buğdaylı kuzu eti, kuşkonmazlı pastırmalı krep, kuşkonmazlı makarna ve daha çok yemek vardır. Türk milleti olarak eti sevdiğimizden kuzu etli olan tarifi size anlatacağım.

Kuşkonmaz İçin Gerekli Malzemeleri
  • 500 gram kuzu etinden kuşbaşı
  • Yarım su bardağı yarma yani aşurelik buğday
  • Taze 8 adet kuşkonmaz
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet yağ biberi
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tutam tuz
Kuşkonmazın Nasıl Yapılır?

Bir gece öncesinden aşurelik buğdayı bir taşım kaynatın. Bir gün sonra suyunu süzdürün. Aşurelik buğdaya yeniden su ekleyin ve yarma yumuşayana kadar kaynatın. Kuşkonmazları temizleyin. İsterseniz suda isterseniz buharda haşlayın. Başka bir tencereye Kuzu etlerini koyun ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları yemeklik doğrayın, etlerin üzerine dökün ve zeytinyağını ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada bu işlemleri yaparken bir yandan bezelyeleri haşlayın ve havuçları küp-küp doğrayın. Pembeleşen soğanların üzerine biber salçasını atıp onu da kavurun. Daha sonra haşlanan bezelyeleri ve havuçları koyun. Haşlanan kuşkonmazları ufak ufak doğrayın ve onu da tencereye atın. Haşlanan aşurelik buğdayı ve hemen ardından sıcak suyu ekleyin. Kara biberini tuzunu ilave edin. Et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Güncel

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?