Kuşkonmaz, sağlıklı bir sebze olup, birçok vitamin içermektedir. Bu vitaminler arasında C, E, B1 ve B2 bulunmaktadır. Düşük kalorili bir sebze olması nedeniyle, diyet yapanlar için ideal yemeklerin hazırlanmasında kullanılabilir. Kuşkonmazın yeşil, mor ve beyaz renklerdeki çeşitleri sağlıklı kabul edilir. Bu sebzeden birçok yemek yapılabilir. Örneğin:
Türk mutfağında etin yeri büyük olduğundan, kuzu etli kuşkonmaz tarifini sizlerle paylaşacağım. Kuşkonmaz İçin Gerekli Malzemeler
Kuşkonmaz Nasıl Yapılır? Bir gece öncesinden aşurelik buğdayı bir taşım kaynatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Aşurelik buğdaya yeniden su ekleyip, yarma yumuşayana kadar kaynatın. Kuşkonmazları temizleyin. İsterseniz suda, isterseniz buharda haşlayın. Başka bir tencereye kuzu etlerini koyun ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları yemeklik doğrayın, etlerin üzerine ekleyin ve zeytinyağını ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Bu esnada bezelyeleri haşlayın ve havuçları küp-küp doğrayın. Pembeleşen soğanların üzerine biber salçasını ekleyip kavurun. Daha sonra haşlanan bezelyeleri ve havuçları ekleyin. Haşlanan kuşkonmazları ufak ufak doğrayın ve tencereye ekleyin. Haşlanan aşurelik buğdayı ve hemen ardından sıcak suyu ilave edin. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun. |