Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkarılmalı ve beş dakika bekletilmelidir. Gerekli Malzemeler
Adım Adım Donmuş Mantı Pişirme Öncelikle, donmuş mantı pişirmek için tencerenin içerisine suyu ilave edip kaynamasını bekleyin. Su kaynadığında içerisine bir tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Donmuş mantıyı süzgeç yardımıyla yıkayarak suyundan arındırın ve kaynayan suyun içerisine bırakın. Mantıyı yıkamaktaki amaç, mantının buzdolabından çıktığı için soğukluğunu gidermektir. Böylece mantının kaynama süresini kısaltmış oluruz. Ayrıca, mantının suyunun daha duru olmasını sağlamak ve yapışmasını önlemek için bir tatlı kaşığı sıvı yağı kaynayan suya ilave edin. Tencereye attığınız mantıyı karıştırarak dibine tutmasını engelleyin. Salça Sosunu Hazırlama Mantı harlı ateşte kaynarken, salça sosunu hazırlayın. Küçük bir tavaya sıvı yağı ilave edip ocağın altını yakın. Sıvı yağ ısındığında içerisine domates salçası ve biber salçasını ekleyerek karıştırın. Salçayı inceltmek için içerisine bir çay bardağı su ilave edin ve iyice kaynadıktan sonra salça sosunun altını kapatın. Diğer taraftan, kaynayan mantıları ara sıra karıştırarak dibine tutmasını engelleyin. Yoğurt Sosunu Hazırlama Şimdi mantının yoğurdunu hazırlayalım. Bir kase yoğurdun içerisine bir diş sarımsağı ezerek ekleyin ve üstüne bir tutam tuz ilave edip iyice çırpın. İçerisinde bulunan topaklanmalar gidene kadar çırpma işlemine devam edin. Yoğurt kıvamlı ise biraz su katıp inceltin. Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp, salçalı sos ile ayrı ayrı servis tabağına koyun. Son Dokunuşlar ve Servis Diğer taraftan, kaynayan mantıyı pişti mi diye kontrol etmek için içerisinden bir tane alıp soğuk suya tutarak kontrol edin. Pişme süresi yaklaşık olarak on dakika olan donmuş mantıyı ocaktan alıp üzerine soğuk su ekleyin ve bir dakika bekletin. Daha sonra fazla suyunu süzün. İsteğe göre sulu ya da susuz olarak mantıyı süzdükten sonra güzel bir servis tabağına iki kepçe mantı koyup servise hazır edin. Servis tabağında bulunan mantının üzerine öncelikli olarak sarımsaklı yoğurttan her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Daha sonra şık bir sunum elde etmek için üzerinin belirli bölgelerine salça sosundan ilave edin. İsteğe bağlı olarak üzerine pul biber ve sumak ile süsleyip servis edin. Donmuş mantı servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Boyla
12 Temmuz 2024 CumaDonmuş mantıyı kaynayan suya atmadan önce neden buzluktan çıkarıp beş dakika bekletiyoruz? Bu adımı atlarsak mantıların pişme süresi uzar mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaBoyla, donmuş mantıyı kaynayan suya atmadan önce beş dakika bekletmek, mantıların ani ısı değişiminden zarar görmesini önler ve daha eşit bir şekilde pişmesini sağlar. Bu adımı atlarsak, mantıların pişme süresi uzayabilir ve iç harcının tam olarak pişmemesi gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. Ayrıca, mantıların dış kısmı daha çabuk yumuşarken iç kısmı donmuş kalabilir. Bu nedenle, donmuş mantıları biraz bekletmek pişirme sürecini daha verimli hale getirir.