Fırında Biftek Nasıl Pişirilir Biftek pişirilmesi beceri ve dikkat gerektiren bir işlemdir. Birçok kişi ya bifteği çiğ bırakır ya da fazla pişirip sertleştirir. Fırında biftek yapmanın çeşitli yöntemleri vardır. Bu makalede, patates tabanlı ve dolgulu biftek yapımını detaylı bir şekilde anlatacağız. Fırında Biftek İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Biftek Nasıl Yapılır? Sarımsakları güzelce kıyın. Önceden ısıttığınız bir tencerede zeytinyağı ile sotelemeye başlayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Domatesleri de tencereye ekleyin. Daha sonra domates salçasını ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek salçayı kavurun. Domatesler suyunu salıp buharlaştıktan sonra et suyunu ekleyin. Patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra ezin. Daha sonra margarin, krema, tuz ve karabiberi ekleyerek püre haline getirin. Püreyi hazırladıktan sonra mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın. Tavada ısıttığınız yağın içine doğradığınız mantarları atın. Mantarlar yumuşamaya başlayınca çam fıstığını ekleyin ve 2-3 dakika boyunca çam fıstıklarını tavada döndürün. Sonrasında ocağı kapatıp mantarlı harcı soğumaya bırakın. Biftekleri streç filme sarın ve etleri hafifçe dövün. Bu arada soğuyan mantarlı harcı püre ile karıştırın. Püreyi kaşıkla alıp etin size yakın olan kısmına koyarak biftekleri sarın. Rulo şeklinde sardığınız biftekleri kürdan ile tutturun. Tavayı ısıtın ve içine bir miktar zeytinyağı koyun. Rulo halindeki biftekleri tavaya atmadan önce tuz ve karabiberle ovalayın. Dışları renk alana kadar biftekleri kızartın. Fırın tepsisine ilk önce hazırladığınız domates sosunun bir kısmını koyun. Etleri fırın tepsisine yerleştirin ve kalan domates sosunu üzerine dökün. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Tahmini pişme süresi kırk beş ila elli dakikadır. Servisi geniş bir tabakta, domates sosunu en alta koyarak yapın. Fırında bifteğiniz hazır. Afiyet olsun. |