Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir

Erişte, yağ, yumurta ve tuz karıştırılarak yoğurulan hamurun parmaktan biraz ince olacak şekilde kesilmesi ile yapılan bir tür makarnadır. Tereyağlı, sade, domatesli, yoğurtlu ve yeşil mercimekli erişte çorbası gibi birçok çeşitte yapılabilen erişte, yapılışı çok kolay ve pratik bir yemek türüdür. Garnitürlü karıştırılarak salatası da yapılabilen erişteyi, zengin çeşitliliği bakımından mutfaklarınızda mutlaka bulundurun. Çocuklarınızın da severek yiyebileceği, çok kısa sürede hazır olabilecek erişte, mükemmel tadı ile de Anadolu mutfaklarında önemli bir yere sahiptir. Hem çok faydalı hem de aniden gelen misafire ne pişirsem diye düşünenler için erişte mükemmel bir seçenektir.

Erişte Nasıl Pişirilir Malzemeleri
  • 2 çorba kasesi erişte
  • 1 çorba kasesi yeşil mercimek
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 6 su bardağı sıcak su

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yeşil mercimeklerinizi bol su ile iyice yıkayıp küçük bir tencerenin içerisine su ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kuru soğanın kabuğunu soyup yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra bir tencerenin içerisine yarım çay bardağı sıvı yağını ilave edip ocağın altını açın. Doğradığınız soğanları tencerenin içerisine ilave edip tuzunu da atarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından, 2 yemek kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı toz biber ve naneyi ilave edip karıştırın. Daha sonra tencerenin içerisine sıcak suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Çorbanın suyu kaynadıktan sonra içerisine 2 çorba kasesi erişteleri ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Son olarak haşladığınız yeşil mercimekleri de ilave edip yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın. Çorbanız biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Erişte, geleneksel Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir ve genellikle ev yapımı olarak hazırlanır. Yüksek besin değeri ve doyurucu olması nedeniyle özellikle kış aylarında sıkça tüketilir. Erişte yapımında kullanılan malzemeler ve pişirme teknikleri, aileden aileye veya bölgeden bölgeye farklılık gösterebilir. Erişteyi pişirirken, daha zengin bir tat elde etmek için et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. Ayrıca, üzerine rendelenmiş peynir veya kızartılmış ekmek parçaları ekleyerek çorbanızın lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Güncel

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?