Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir, Yağ, yumurta ve tuz karıştırılarak yoğurulan hamurun parmaktan biraz ince olacak şekilde kesilmesi ile yapılan erişte tereyağlı, sade, domatesli erişte, yoğurtlu ve yeşil mercimekli erişte çorbası gibi birçok çeşitte yapılabilen erişte, yapılışı çok kolay ve pratik bir yemek çeşididir. Garnitürlü karıştırılarak salatası da yapılabilen erişteyi zengin çeşitliliği bakımından mutfaklarınız da mutlaka bulundurun. Çocuklarımızın da severek yiyebileceği çok kısa sürede hazır olabilecek erişte mükemmel tadı ile de Anadolu mutfaklarında önemli bir yere sahiptir. Hem çok faydalı hem de aniden gelen misafire ne pişirsem diye düşünenler, sizler için yeşil mercimekli çorbasının yapılışını paylaştım. Umarım memnun kalırsınız. Bu tarifi yaparken isterseniz kendi kesmiş olduğunuz erişteyi dilerseniz de hazır aldığınız erişteleri kullanabilirsiniz.

Erişte Nasıl Pişirilir Malzemeleri
  • 2 çorba kasesi erişte
  • 1 çorba kasesi yeşil mercimek
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 6 su bardağı sıcak su
Yeşil mercimekli erişte çorbası tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle yeşil mercimeklerinizi bol su ile iyice yıkayıp küçük bir tencerenin içerisinde su ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kuru soğanın kabuğunu soyup yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra bir tencerenin içerisine yarım çay bardağı sıvı yağını ilave edip ocağın altını açın. Doğradığımız soğanları tencerenin içerisine ilave edip tuzunu da atarak hafif pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı toz biber ve naneyi ilave edip karıştırın. Daha sonra tencerenin içerisine sıcak suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Çorbanın suyu kaynadıktan sonra içerisine 2 çorba kasesi erişteleri ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirdikten sonra son olarak haşladığınız yeşil mercimekleri de ilave edip yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın. Çorbanız biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Erişte Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Güncel

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Güncel

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir?

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?