Fırında Çipura Nasıl Pişirilir Çipura balığı, halk arasında çupra balığı olarak bilinir. Çipura balığının yağ oranı oldukça dengelidir. Bu sebeple hem tavada hem ızgarada hem de fırında pişirmeye uygun bir balıktır. Fırında Çipura İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Çipura Nasıl Hazırlanır? Çipuraları iyice yıkayıp, suyunu süzün. Her tarafının eşit ve güzel bir şekilde pişmesi için, çipuraların her iki tarafına da bıçakla çizik atın. Balığın içine, biraz tuz ve karabiber serpip, elinizle iyice yedirin. Daha sonra, birer defne yaprağı ve birer diş sarımsağı da balığın arasına koyun. Limonu yıkayıp, güzelce dilimleyin. Damak tadınıza göre, birkaç dilimi balıkların üzerine koyun. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağını da üzerine gezdirin. Önceden ısıtılan 180-200 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirin. Genellikle fırında yapılan çipura için, derece ve süreyi net olarak söylemek zordur. Çünkü, herkes farklı fırınlar kullanmaktadır. Ancak standart bir fırında, 180-200 derece yeterli olacaktır. Fırında çipura yaparken, balığın pişip pişmediğini renginden anlamak mümkündür. Çiğken parlak bir renkte olan balık, pişince matlaşmaya başlar. Balığın fırında yapılmasının sebebi, daha sulu ve yumuşak olmasıdır. Bu sebeple, pişirme süresini fazla uzatıp kurutmamak gerekir. Ekstra İpuçları
|