Bamya Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya nasıl pişirilir, Bamya yanlış ayıklama ve yanlış pişirim yüzünden birçok kişinin hiçbir zaman sevemeyeceği bir yemek haini almıştır. Birçok kişi bamyayı değil yemek adını duymak istemez fakat bamya doğru ayıklanıp doğru pişirilirse çok sevilerek yiyeceğiniz sebzelerin başını çekebilir. Doğru ayıklamaktan kastım sap kısımlarını keserken çok dikkat etmek gerektiği. Bamyanın sapı kesilirken asla yeşil kısmına bıçak değmemesi gerekiyor beyaz kısmını kesiyoruz ve keserken sapına doğru sivriye kayın bir şekilde kesiyoruz. Bir de bamya yemeğini pişirirken çok karıştırmamak gerekir. Bamyayı temizlemeden önce mutlaka yıkatıp kurutuyoruz daha sonra sap kısımlarını kesiyoruz. Güzel bir şekilde hazırlanmış bamyanın tadına bakan emin olun bamyayı çok severek tüketecektir. Bamya vitamin değeri oldukça yüksek bir sebzedir ve hem sindirim sistemine hem de göz sağlığına oldukça faydalıdır. Bamya yemeğini seven fakat nasıl pişirilir diye düşünüyor iseniz yazmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Bamya yemeği için gerekli malzemeler
  • 200 gram kuşbaşı et,
  • Yarım kilo taze bamya,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet sivri biber,
  • 2 adet domates,
  • Yarım limon suyu,
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 1 fincan zeytin yağ,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 2 su bardağı sıcak su,
Hazırlanışı: Öncelikle tencereye kuşbaşı etleri koyup etler sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Ardından kuru soğan ve sivri biberi ince ince doğrayıp zeytin yağ ile etlere ilave ediyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz ve küp-küp doğradığımız domatesleri ekleyip salçaları ilave ediyoruz. Ardından yıkayıp yukarıda tarif ettiğim gibi ayıkladığımız bamyaları tencereye ekliyoruz. Tahta kaşıkla karıştırdığımız yemeğe tuz, pul biber ve limon suyunu ilave edip nohutları ekliyoruz. Son olarak sıcak suyu ilave edip ocağın altını kısıyoruz. Bamya yemeği pişerken karıştırmamaya özen göstermek gerekmektedir. Çok mecbur kalır iseniz mutlaka tahta kaşık kullanın. Kısık ateşte pişirdiğimiz bamya yemeğini ocaktan indirip karıştırmadan ağzı kapalı bir şekilde bir kenarda ılımaya bırakıyoruz. Pilav ve cacık eşliğinde servis yaptığınız bamya yemeğine göreceksiniz çok beğeneceksiniz. Dilerseniz bamya yemeğini bütün malzemeleri kullanıp zeytin yağ miktarını artırıp et koymadan pişirebilirsiniz.

Bamya Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Güncel

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?