Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Pişirme, Sofralarımızda hemen hemen her yemekte kullandığımız et, yemeklerimize lezzet katan en önemli unsurdur. Et pişirirken sulu ve yumuşak olmasını sağlamak bazı püf noktalara dikkat edilmesinden geçer. Bunlar Fırın, tava ve ızgara da et pişirmeden önce yapılması etin lezzetinin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Etleri dolaptan çıkardığınızda 20-25 dakika dinlendirin. Bu dinlendirme işini suda yapmanız etin kanını bırakması ve renginin açık olmasını sağlar. Pişen ete tuzu piştikten sonra ilave edin. Varsa yoğurt suyu ile terbiye edin, yoğurt suyunda bulunan laktik asit bakterileri, etin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Eti önceden terbiye yapmanız daha yumuşak, lezzetli ve hemen pişmesini sağlar. Terbiyeli et pişirilecekse terbiye yapılan eti buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Yemeklik terbiyede sadece zeytinyağı, biber katarak yapabilir, ızgaralık ette ise kuru soğan, sarımsak, baharat, zeytinyağı ve yoğurt kullanarak hazırlayabilirsiniz. Ette doğal olarak doymuş yağ bulunmaktadır, yağ ilave edilecekse pişirirken bunu göz önünde bulundurun. Kısık ateşte ve yavaş pişen et daha sağlıklı ve lezzetli olur. Eti fırında pişirecekseniz fırın derecesi en çok 180 derece ayarlamanız doğru olacaktır.

Fırında Et Yemeği için Malzemeleri
  • 500 g kavurmalık kuşbaşı et
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 200 g kuyruk yağı (Çekilmiş)
  • Damak zevkinize göre kekik, karabiber, kimyon, pul biber ve tuz arzu ederseniz salça (Biber salçası tavsiye ederiz)
Fırında Et Yemeği Nasıl Yapılır?

Kasaptan aldığınız kuyruk yağı ve kavurmalık kuşbaşı etimizi tepsinize alarak harmanlayın. Harmanladığınız malzemeyi tepsinize yayıp üzerini alüminyum folyo kapatıp fırına verin. Yarım saat kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Etlerimiz pişerken diğer yandan patatesi, soğanı, sarımsağı, biber ve domatesleri doğrayıp bir kaba alın üzerine baharatlarınızı ilave edin harmanlayın. Bu aşamada arzu ederseniz salçayı da ekleyebilirsiniz. Etleri fırından alarak sebzeleri üzerine dökün ve hafif karıştırın ve üzeri açık şekilde tekrar fırına sürün. Bur da dikkat edilmesi gereken patateslerin pişmesi, yumuşaması, kontrol sonrası tepsinizi fırından alarak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Fırında Et Pişirme Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Güncel

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Güncel

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Güncel

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri