Çupra Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Çupra Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir, çupra balığını bulmak biraz zordur. Özellikle Ege Bölgesinde ve Akdeniz Bölgesinde çok zor bulunan bir balık çeşididir. Büyük bir balıktır ve çok lezzetlidir.

Çupra Balığı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 adet orta boy çupra balığı
  • 125 gram tereyağı
  • Tuz
  • 3-4 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Kara biber
  • Kekik
  • Un
  • Maydanoz
  • Kuru soğan
  • 1 adet limonun suyu
Çupra Balığı Nasıl Yapılır?

Aldığımız balıkların baş kısmını kesin ve iç kısmını güzelce temizleyin. Güzel bir şekilde yıkayın. Suyunu süzmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Balıkların suyu süzülürken tuz ile sarımsakları dövün. Kekik, kara biber, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Çupra balıklarının içine yani karın kısmına iyice sürün. Balıkları bu sosla bir süre buzdolabında bekletin. Balıkları kızartacağınız tavayı çıkarın. Kısık ateşte tereyağını eritin. Bekleyen balıkları una bulayın ve ocağı yüksek ateşe açın. Balıkları tereyağında arkalı önlü güzelce kızartın. Kızarttığınız balıkları alacağınız tabağa kâğıt havlu serin ve balıkları tabağa alın. Fazla yağı kâğıt havlu emecektir.

Kuru soğanları piyazlık doğrayın, tuzlayın ve yıkayın. Bu işlem soğanın acısını alır ve daha beyaz ve daha parlak gözükmesini sağlar. Maydanozları ince ince kesin ve soğanların içine koyup karıştırın. Bir adet limon sıkın. Bu soğan ve maydanoza sıktığınız limon suyunu dökün. İsteğinize bağlı zeytinyağı dökün. Servis tabağının altına soğan ve maydanoz karışımını üzerine ise çupra balığını koyun. Çupra balığı hazır.

Afiyet olsun.

Çupra Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri