Kaburga Nasıl Pişirilir?
21 Temmuz 2024

Kaburga Nasıl Pişirilir?


Kaburga, et yemekleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Kaburgayı bu kadar lezzetli yapan ise içerisine eklenen baharatlar ve doğru pişirme yöntemleridir. Kaburga eti, sebzeli veya sade olarak pişirilebilir. Her iki yöntem de oldukça lezzetli sonuçlar verir. Sebzeli pişirildiğinde, kaburganın lezzeti sebzelere de geçerek onları daha da çekici hale getirir. Kaburganın lezzetli olmasının en önemli şartlarından biri de iyi bir şekilde marine edilmiş olmasıdır. Bu sayede kaburga çok daha lezzetli olacaktır. Şimdi, iyi bir kaburga nasıl yapılır ve nasıl pişirilir, bakalım.

Kaburga Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1/2 kilo dana kaburga
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 3 diş sarımsak

Kaburga Nasıl Yapılır?

Kaburga yapımı için ilk olarak kaburgaların marine edilmesi gerekmektedir. Bunun için:

  • Soğanlar rendelenir, sarımsaklar da rendelenir ve suyu sıkılır. Derin bir kaba alınır.
  • Üzerine kaburga eklenir.
  • Ardından tuz, karabiber, pul biber, kekik, süt, zeytinyağı eklenerek iyice karıştırılır.
  • Üzerine bir streç film geçirilerek iki saat kadar buzdolabında dinlendirilir.

Marine işlemi tamamlandıktan sonra:

  • Bir tavaya üç dört kaşık sıvı yağ konularak ısıtılır.
  • Yağ ısınınca kaburgalar içerisine atılır ve kızgın yağda bir iki çevirilerek mühürlenir.
  • Ardından etler fırın poşetine konulur.
  • Fırın poşetinin üzerine birkaç delik açılır ve 180 derecede elli beş dakika kadar pişirilir.
  • Ardından fırından alınır ve sıcak servis edilir.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Lezzetli bir kaburga yemeği için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta daha bulunmaktadır:

  • Kaburgaların marine süresi ne kadar uzun olursa, et o kadar lezzetli olur. Bu nedenle mümkünse bir gece önceden marine etmeyi düşünebilirsiniz.
  • Fırında pişirme süresi ve sıcaklığı, etin dokusunu ve lezzetini doğrudan etkiler. Bu yüzden fırın sıcaklığını ve pişirme süresini dikkatlice ayarlayın.
  • Kaburga etinin üzerine birkaç dal taze biberiye veya kekik ekleyerek, yemeğe ekstra bir aroma katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çupra Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?