Kaburga Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl pişirilir, kaburga et yemekleri içerisinde en çok sevilenlerden biridir. Kaburgayı bu kadar lezzetli hale getiren de içerisine eklenen baharatlarıdır. Kaburga eti pişirilirken ister sebzeli olarak isterseniz de sade olarak pişirebilisiniz. Sizin kendi seçiminize kalmıştır. Her şekilde de gayet lezzetli olacaktır. Sebze ile pişirildiğinde sebzelere de tadını verecek onları da daha lezzetli hale getirecektir. Kaburganın lezzetli olmasının en önemli koşullarından biri de iyi bir şekilde Marine edilmiş olmasıdır. Bu şekilde çok daha lezzetli olacaktır. Şimdi iyi bir kaburga Nasıl yapılır Nasıl pişirilir bakalım.

Kaburga yapımı için gerekli malzemeler
  • 1/2 kilo dana kaburga
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • 3-4 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 3 diş sarımsak
Kaburga nasıl yapılır?

Kaburga yapımı için ilk olarak kaburgaların Marine edilmesi gerekir. Bunun için soğanlar rendelenir, sarımsaklar rendelenir ve suyu sıkılır ve derin bir kaba alınır. Üzerine kaburga eklenir. Ardından tuz, karabiber, pul biber, kekik, süt, zeytinyağı eklenerek iyice karıştırılır. Üzerine bir streç geçirilerek iki saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Ardından çıkarılır ve bir tavaya üç dört kaşık sıvı yağ konularak ısıtılır. Yağ ısınınca kaburgalar içerisine atılır ve kızgın yağda bir iki çevirilerek mühürlenir. Ardından etler fırın poşetine konulur. Fırın poşetinin üzerine birkaç delik açılır ve yüzü seksen derecede elli beş dakika kadar pişirilir. Ardından fırından alınır ve sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Kaburga Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Güncel

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?