Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme

Tenekede tavuk pişirme, halk arasında "çingene pilici" olarak da bilinen, kendine has bir pişirme yöntemidir. Bu yöntem, hazırlandığı yöreye göre farklı isimler alabilmektedir. Anadolu'nun pek çok bölgesinde benzer pişirme yöntemlerine rastlanmaktadır. Özellikle Trakya'da, daha çok Kırklareli'nin Balkan köylerinde bu yöntem yaygındır. Avcılar, uzun süre köy dışında dağ-bayır dolaşan çobanlar ya da geceleri harman yerinde konaklamak zorunda kalan köylüler tarafından pratik olması açısından geliştirilmiştir. İlk başlarda av kuşlarını pişirmek için kullanılan bu yöntem, sonraları kümes hayvanları için de uygulanmıştır.

Tenekede Tavuk Malzemeleri

  • 1 adet orta boy tavuk
  • 3-4 adet patates
  • 3-4 adet soğan
  • Tuz
  • 30-40 cm uzunluğunda çubuk
  • Tavuğu kapatacak büyüklükte 1 adet teneke

Tenekede Tavuk Pişirme Nasıl Yapılır?

Öncelikle çubuğumuzu toprağa iyice yerleştiriyoruz. Çubuğun etrafını eşip patates ve soğanları yerleştiriyoruz. Tavuğumuzu tuzla ovalayıp, etrafına çizikler attıktan sonra dik bir şekilde çubuğa yerleştiriyoruz. Tavuğun üstünü teneke ile kapatıyoruz. Yaklaşık 1 saat boyunca yavaş yavaş yanan ateşle pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Ekstra Bilgiler

Tenekede tavuk pişirme yöntemi, doğada vakit geçirenler için oldukça pratiktir. Özellikle kampçılar ve doğa gezginleri bu yöntemi tercih edebilirler. Tenekede pişirilen tavuk, içindeki suyu kaybetmediği için daha lezzetli ve yumuşak olur. Ayrıca, tenekenin içindeki buhar sayesinde tavuk iyice pişer ve dışı da kıtır kıtır olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Güncel

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Güncel

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?