Gopez Balığı Nasıl Pişirilir? Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı, genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. Izgarası fazla yapılmayan gopez balığı, genellikle tavada kızartılarak ve fırında pişirilerek tüketilmesi tercih edilir. Bu makalede, fırında gopez balığını nasıl pişirebileceğinizi ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Fırında Gopez Balığı İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Gopez Balığı Tarifi Öncelikle balıkları kesme tahtasının üzerine alıp güzelce temizledikten sonra, bol suyla kanların gidene kadar iyice yıkayın ve bir kâğıt havlunun üzerine alın. Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serin ve üzerine suyu süzülen gopez balıklarını yan yana dizin. Daha sonra kabuğunu soyup halka şeklinde dilimlediğiniz soğanları gopez balıklarının üzerine yerleştirin. Domateslerin de kabuklarını soyup aynı şekilde dilimledikten sonra tepsiye güzelce yerleştirip yeşil biberleri de tepsiye dizin. Bir kasenin içerisine 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 adet limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bu karışımı, fırın tepsisindeki gopez balıklarının üzerine gezdirin. 200°C ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık 40 dakika kadar, balıkların üzeri kızaracak şekilde pişirin. Balıklar piştikten sonra servis tabağına alarak mevsim salatası ile ya da sumaklı soğan salatası ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |