Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir?

Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı, genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. Izgarası fazla yapılmayan gopez balığı, genellikle tavada kızartılarak ve fırında pişirilerek tüketilmesi tercih edilir. Bu makalede, fırında gopez balığını nasıl pişirebileceğinizi ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Fırında Gopez Balığı İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 tane orta büyüklükte gopez balığı
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Gopez Balığı Tarifi

Öncelikle balıkları kesme tahtasının üzerine alıp güzelce temizledikten sonra, bol suyla kanların gidene kadar iyice yıkayın ve bir kâğıt havlunun üzerine alın. Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serin ve üzerine suyu süzülen gopez balıklarını yan yana dizin. Daha sonra kabuğunu soyup halka şeklinde dilimlediğiniz soğanları gopez balıklarının üzerine yerleştirin. Domateslerin de kabuklarını soyup aynı şekilde dilimledikten sonra tepsiye güzelce yerleştirip yeşil biberleri de tepsiye dizin.

Bir kasenin içerisine 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 adet limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bu karışımı, fırın tepsisindeki gopez balıklarının üzerine gezdirin. 200°C ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık 40 dakika kadar, balıkların üzeri kızaracak şekilde pişirin.

Balıklar piştikten sonra servis tabağına alarak mevsim salatası ile ya da sumaklı soğan salatası ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?