Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir, Barbunyabu balık türü mullus barbatus familyasında olup, halk arasında barbun olarak bilinir. Biçim bakımından vücut yanlardan basık, oval şekilde. Baş irice, yandan görünüşü burna doğru yuvarlak, alnı dikey, yüzgeçler sarı, sırttaki yüzgeç şeffaf ya da düz renklidir, vücudu pembe, başı kırmızı, vücut kısmında bulunan, pullar ise büyük ve kolayca dökülen türdendir. Alt çenede diş yoktur ve alt çenenin altında uzunca iki bıyığı vardır. Yan çizgi kesintisiz arkaya doğru uzanmaktadır.

Barbun balığıyla aynı familyadan olan tekir balığını birbirinden, burnun dik oluşu, ağzın göz hizasına yakınlığı ve göz çukurunun altında 3 adet pul bulunması vücudunun yanları, ilk sırt yüzgecinin bantsız oluşu ayırt etmemize yardımcı olacak belirgin farklılıklardır.

Barbunya ılık ve sıcak denizlerin kıyıya yakın çamurlu ve kumlu dip bölgelerde az olmakla beraber kayalık yerlerde yaşarlar. Genelde 17-20 cm arasında ölçülen boyları nadiren de olsa 40 cm'ye kadar ulaştıkları da olur. Ortalama ağırlıkları ise 50-80 gram arasında değişkenlik göstermektedir.

Barbun, fırın, tava, ızgara olmak üzere 3 başlık altında pişirilen, hatta çorbası da dahil 40 yakın yemek çeşidi yapılan bir balık türüdür. Pişirildiğinde kolaylıkla dağılan narin bir balık olduğundan genelde fırında yapılanı tercih edilmektedir. Biz ise en lezzetli hali olan tavada barbun nasıl pişirilir onu tarif edelim.

Tavada Barbun İçin Malzemeleri
  • 1 kilogram barbun balığı
  • 2 çay bardağı mısır unu
  • Deniz tuzu
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Pişirilişi; Balıkları kuyruklarından tutarak kafaya doğru bıçağı dik olacak şekilde pullarını sıyırıp alın. Kafalarını kopararak karın kısmında bulunan iç organlarını alarak içinize sinecek şekilde temizleyin. Ayıklama işi bitince hafif akan muslukta temizce yıkayın. Süzgece alın suyunu iyice süzün ve ardından tuzlanmış mısır ununa bulayalım. Bardağımızdaki yağın yarısını teflon balık tavaya dökelim (Yağın kalan yarısını eksildikçe eklersiniz) ve mısır ununa buladığımız balıkları çiçek şeklinde dizerek kızartalım. Bir yüzü pişen balıkları tava kapağımızın yardımıyla diğer yüzünü kızartmak için çevirelim. Her iki yanı pişen balıkları mevsim salatası yanında sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

İlginizi Çekebilir

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Güncel

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Güncel

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?