Ahtapot Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot nasıl pişirilir, ahtapot pek çok kişinin severek yediği, ancak pişirmekte zorlandığı deniz ürünlerinden biridir. Ancak ahtapotu hazır temizlenmiş olarak aldığınızda kolayca lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında ahtapotu temizlemeyi öğrenebilir, ahtapotu nasıl işleyeceğinizi ve yemeye hazır hale getireceğinizi öğrenebilirsiniz. Aslında çok zor olmayan ahtapot temizlemek, sıkça ahtapotu pişirmenize neden olabilir. Bu lezzetten mahrum kalmazsınız. Deniz ürünlerini severek tüketen kişiler içinde, bu ayrı bir zevk olacaktır.

Ahtapot eti ilk yakalandığında oldukça elastik bir yapıdadır. Bunun lezzetli bir şekilde tüketilmesi için, haşlaması ve ayıklanması gerekir. Ahtapotun yenilen kısmı, derisini ayıkladıktan sonra içinden çıkan pembe beyaz renkte olan etidir. Bu lezzetli et parçası leziz salatalar hazırlamanızı sağlar. Bu lezzetli et ahtapotun sekiz tane bacağının içinde bulunur. Ahtapotun diğer kısımlarından kullanabileceğiniz kayda değer et çıkmaz. Ayıkladığınız kafasından, önce içindekileri çıkarmalı ve geriye kalan torba gibi bölümü et olarak kullanılmalıdır. Ancak derisi mutlaka ayıklanmalıdır. Balıkçıların ahtapotu yakaladığı zaman hemen sert zemine vurduklarını çoğu insan duymuştur. Bunu yapmalarının sebebi sadece pişirildiği zaman etinin yumuşak olmasını sağlamaktır. Yine de ahtapot iyi haşlanırsa, böyle yapılmasına gerek duyulmaz. Şimdi sizlerle ahtapotun nasıl ayıklanması gerektiğini ve nasıl pişmeye hazır hale getirilebileceğini paylaşalım.

Ahtapot ayıklama

Eğer ayıklanmamış bir ahtapotu pişirmeniz gerekirse, hiç telaşlanmanıza gerek yok. Aşağıdaki sırayı takip ederseniz ahtapotu kolayca ayıklayacaksınız. Bundan sonra masanızı süsleyecek, damak tadınıza hitap edecek lezzetli bir ahtapot salatası pişirebilirsiniz.

Ahtapot önce bol suyla yıkanmalıdır. Daha sonra kafasının kenar kısmını bir kesme makasıyla kesin. Parmaklarınızı kafasının bu kısmından sokarak, kafayı ters çevirin. Şimdi kafasında bulunan ağız kısmını ve diğer organları içinden çıkarın. Daha sonra kafanın içini iyice yıkayın. Bu arada tencereye bol su koyarak kaynatmaya başlayın. Ahtapotu kaynayan suyun içine atın. Bu suyun içine 2 çorba kaşığı kadar kimyon koyarsanız, haşlama sırasında etrafa yayılan kokuyu önlersiniz. Haşlama sırasında ahtapotu arada bir karıştırın. Bu şekilde ahtapotun en az 2-3 saat haşlanması gerekiyor. Ahtapotun haşlanması sırasında etinin sertleşmesi ve kabuğunun soyulacak kıvama gelmesi gerekiyor. Daha sonra ahtapotu suyun içinden alın ve soğumasını bekleyin. Eğer ahtapotu iyi pişirdiyseniz, derisini soymakta zorlanmayacaksınız. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken konu derisini soyarken ahtapotun etini de kaldırmamaktır. Yani derisinde et kalmasın. Kafasındaki ve bacaklarındaki etleri bir kâsenin içine koyun. Artık ahtapot salatasını hazırlamaya başlayabiliriz.

Ahtapot salatası hazırlamak için gerekli malzemeler
  • 1 adet ahtapot
  • 4-5 adet kornişon salatalık turşusu
  • 2-3 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
  • Kaynama suyuna 2 yemek kaşığı kimyon
Ahtapot nasıl pişirilir

Ahtapotu yukarıda anlattığımız şekilde güzelce ayıklayın. Bunu yine içine kimyon koyduğunuz suyla haşlayın. Ahtapottan çıkardığınız etlerin hepsini iri küp şeklinde doğrayın. Ahtapotun iyi ayıklandığını bacaklarından anlayabilirsiniz. Eğer bacaklarından çıkarılan et pürüzsüz ve beyaz olursa, ahtapotu iyi işlediğinizi anlayabilirsiniz. Doğranmış etleri güzel bir salata kasesine yerleştirin. Üzerine sızma zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu gezdirin. Malzemelerin hepsini güzelce karıştırın. Yalnız tuz konusunda biraz dikkatli olun. Çünkü ahtapotun kendi tuzu bile çoğu kişi için uygun miktardadır. Bu malzemeleri koyduktan sonra ahtapot salatasını 2-3 saat buzdolabında bekletin. Bunun nedeni ahtapotun bunları içine çekmesi içindir. Bu da ahtapot pişirmenin küçük bir püf noktasıdır. Daha sonra taze soğanları da ince kıyarak, ahtapot salatasıyla karıştırın. Artık ahtapot salatası ikram edilmeye hazır. Bundan sonra ahtapot nasıl pişirilir, nasıl hazırlanır öğrendiniz. Kendinizi bu zevkten mahrum bırakmayın.

Afiyet olsun.

Ahtapot Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Güncel

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çupra Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?