Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot etin içinde yağ olması bu etin oldukça yumuşak olmasında etkilidir. Antrikotu kasaptan alırken parmak kalınlığında kesilmiş olmasını ve etin dövülmemiş olmasını tercih ederseniz etiniz daha da lezzetli olacaktır. Eti az yağlı bir tavada aralarında boşluklar bırakarak pişirmenizi tavsiye ederim. Eğer antikor etini tavaya sık yerleştirirseniz etler suyunu bırakır ve kızarmaz. Antrikot eti pişirilirken pişirilecek olan tavanın çok kızgın olması gerekir ve tavaya etler bırakıldıktan sonra her iki tarafını da hızlı olarak çevirmek etin suyunun içinde kalmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Bu etlerin pişme esnasında çevrilmesi kesinlikle çatal batırılarak yapılmamalıdır. Bu durum antrikot etlerinin içerisindeki suyu dışarı bırakarak sertleşmesine neden olabilir. Antrikot etinin lokum gibi yumuşacık olmasını isteyenlere etin çevirme işlemini bir tutacak yardımı ile yapmasını öneririm. Tavada dana antrikot tarifini sizlerle paylaştım denediğinizde etin ne kadar yumuşak ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Dana Antrikot Malzemeleri
  • 5 adet dana antrikot
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
Tavada dana antrikot nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı karabiber, 3 diş rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edip karıştırdıktan sonra içerisine antrikotları da ilave edin ve iyice karıştırıldıktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra geniş bir tavayı ocağa alıp altını yakın ve tavanız iyice ısındıktan sonra dinlenen etlerinizi tavaya yerleştirin. Antrikot etleri sık sık çevirerek arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirdikten sonra servis tabağına alarak yanında pirinç pilavı, patates püresi, közlenmiş biber ve domates ile servis yapabilirsiniz. Lokum gibi yumuşak etlerinizi afiyetle yiyin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Güncel

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?