Nugget Nasıl Pişirilir Nugget, tavuk eti kullanılarak yapılan ve birçok kişinin severek tükettiği pratik bir yiyecektir. Tavuk derisi ve kemikleri alındıktan sonra kalan etler kullanılarak hazırlanan nugget, yanında acılı sos, hardal ve mayonez ile tüketildiğinde çok daha lezzetli hale gelir. Oldukça kolay yapılabilen ve mükemmel bir tada sahip olan nugget, tavuk sevmeyen kişilerin bile üzerindeki pane harcı sayesinde severek yiyebileceği harika bir lezzettir. Protein bakımından oldukça zengin olan nugget, çok doyurucu bir besindir. Tavuk nugget'ı restoranlarda yemek yerine evinizde kendiniz hazırlayarak ailece gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Misafirlerimize yapılacak tavuk yemekleri arasında en lezzetlisi olan nugget tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tavuk Nugget Malzemeleri
Tavuk Nugget Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk göğsünü bol suyla güzelce yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bir süzgeç üzerine alın. Tavuk göğüslerinin suyu süzüldükten sonra göğüsleri kesme tahtasında yaklaşık 5 santim uzunluğunda doğrayın. Derin bir kabın içerisine 1 çay bardağı un ve mısır nişastasını, karabiber, pul biber, kekik ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın. Ayrı bir kabın içerisine iki adet yumurtayı kırıp iyice çırpın. Daha sonra geniş bir kızartma tavası içerisine ayçiçek yağını ilave edip ocağın altını yakın. Doğradığınız nugget parçalarını önce yumurtaya bulayıp daha sonra mısır nişastalı karışıma iyice buladıktan sonra ısınan tencerenizin içine atarak tersini ve düzünü güzel bir şekilde kızartın. Kızaran tavuk nugget'ları üzerine kâğıt havlu serdiğiniz geniş bir tabağın üzerine alın. Tavuk nugget'ları servis tabaklarında yanında patates kızartması, pirinç pilavı ve bol yeşillikli salatayla servis yapabilirsiniz. Lezzet İpuçları Nugget'larınızı daha lezzetli hale getirebilmek için birkaç ipucu:
Afiyet olsun. |