Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Nasıl Pişirilir

Geleneksel mutfağımızın önemli lezzetlerinden biri olan tarhana, geçmişi çok eskilere uzanan bir besindir. Kurutularak toz şekline getirilen tarhana, böylece uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir. Tarhana çorbası, hastalanıldığında ilk akla gelen çorbalardandır çünkü doğal bir antibiyotiktir. Anadolu'da yörelere göre farklı tarhana tarifleri bulunmaktadır. Siz de evinizde kolaylıkla tarhana yapabilirsiniz ve soğuk kış aylarında ailenize ve misafirlerinize bu lezzeti sunabilirsiniz.

Ev Tarhanası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 kg domates
  • Yarım kg nohut (Haşlanmış)
  • 1 kg kuru soğan
  • 1 kg yoğurt
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 5 kg un (Yaklaşık)
  • 3 yemek kaşığı tuz

Ev Tarhanası Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğan, biber, domates, maydanoz ve taze naneyi temizce yıkayıp küçük küçük doğrayın. Büyük bir tencereye bu malzemeleri koyun ve üzerine bir litre su ekleyerek iyice ezilecek kıvama gelene kadar pişirin. Daha sonra haşladığınız nohutları da ekleyerek bir blender veya robot yardımıyla ezin ve süzgeçten geçirin. Bu karışımı yoğuracağınız bir kaba alın. Yoğurt ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın. Elediğiniz un ile katı bir hamur yapıp, cam ya da çelik bir kabın içine koyun ve üzerini kapatın. Hamuru altı veya yedi gün boyunca bekletin, her gün sabah, öğlen ve akşam karıştırın. Eğer hamur çok sulanırsa un ilave edebilirsiniz. Bekleme süresi sonunda temiz bir örtü üzerine kaşık yardımıyla küçük parçalar halinde dökün.

Tarhana Çorbası Malzemeleri

  • Üç yemek kaşığı ev tarhanası
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir yemek kaşığı kuru nane
  • Kırmızı pul biber veya toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereyi ocağa koyun ve içine sıvı yağı veya tereyağını, salçayı, kuru naneyi ve diğer baharatları ekleyin. Ardından tarhanayı da ekleyin ve biraz karıştırarak kavurun. Kavurduktan sonra üzerine su ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın, aksi takdirde çorbanızın dibi tutabilir veya çorba kesilebilir. Kaynadıktan sonra dört veya beş dakika daha pişirin ve ardından çorbanızı ocaktan indirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?