Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Nasıl Pişirilir, Geleneksel mutfağımızın önemli lezzetlerinden biri olan tarhana, geçmişi çok eskilere uzanıyor. Kurutularak toz şekline getirilen tarhana böylece uzun zaman bozulmadan muhafaza edilir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından bir tanesidir. İnsanlar hastalandığı zaman ilk akla gelen tarhana çorbasıdır. Çünkü doğal antibiyotiktir. Anadolu'da yörelere göre farklı tarhana tarifi vardır. Sizde evinizde yapabilirsiniz. Soğuk kış aylarında eşinize dostunuza hazırlayabilirsiniz.

Ev Tarhanası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 kg domates
  • Yarım kg nohut (Haşlanmış)
  • 1 kg kuru soğan
  • 1 kg yoğurt
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 5 kg un (Yaklaşık)
  • 3 yemek kaşığı tuz
Ev Tarhanası Nasıl Yapılır?

Soğan, biber, domates, maydanoz ve taze naneyi temizce yıkayıp, küçük küçük doğrayın. Sonra büyük bir tencere alın, ufalttığınız bütün malzemeleri içine atın. Üzerine bir litre su ekleyerek iyice ezilecek kıvama gelene kadar pişirin. Daha sonra haşladığınız nohutları da ekleyerek bir robot ile ezin. Sonra da süzgeçten geçirin. Karışımı yoğuracağımız bir kabın içine alıyoruz. Yoğurt ve tuzu ilave ederek karıştırıyoruz. Elediğimiz un ile katı bir hamur yapıp, cam ya da çelik bir kabın içine koyup, üzerini kapatıyoruz. Sonra da altı veya yedi gün bekletin. Biz yaptığımızda üç ve dört gün bekletiyoruz. Ne kadar çok bekletirseniz o kadar ekşi tadı olabilir. Her gün sabah, öğlen, akşam aralıklarla hamuru karıştırıyoruz. Eğer çok sulanırsa un ilave edebilirsiniz. Zamanı gelince temiz bir örtü üstüne kaşık yardımıyla küçük parçalar halinde döküyoruz.

Tarhana Çorbası Malzemeleri
  • Üç yemek kaşığı ev tarhanası
  • İki yemek kaşığı sıvı yağı ya da tereyağı
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir yemek kaşığı nane
  • Kırmızı pul biber ya da toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tenceremizi ocağın üstüne indiriyoruz. İçine sıvı yağı ya da tereyağı, salça, nane, baharatları ilave ediyoruz. Ardından tarhanayı da ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Kavurduktan sonra içine su ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayana kadar karıştırmazsak ya dibi tutar ya da çorba kesilir. Kaynadıktan sonra dört veya beş dakika daha bekleyip tarhana çorbamızı ocaktan indiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tarhana Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?