Enginar Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar nasıl pişirilir, enginar ister salata olarak ister bakla ile zeytinyağlı olarak, isterseniz etli yemeği, zeytinyağlı dolması yapılan bir sebzedir. Enginar pişirmek aslında çok kolaydır. Önemli olan enginarı karartmadan ayıklamak ve pişmeye hazır hale getirmektir. Özellikle batı illerimizde bolca yetişen enginarı, artık her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Çünkü konservesi, dondurulmuşu hemen her markette satılıyor. Hatta mevsimi dışında bile enginarı rahatlıkla bulabilirsiniz. Tahmin ediyoruz enginarı sevmeyen de pek yoktur. Zeytinyağlı garnitürlü olarak pişireceğiniz enginarı her yemekle birlikte ikram edebilirsiniz. Etli pişireceğiniz enginarı ana yemek olarak, enginar dolmasını, salatasını yardımcı yemek olarak servis edebilirsiniz. Yani enginar çok amaçlı kullanılabilir.

Enginarın ayıklanması kolay olsa da bazı kişiler bundan çekinir. Öncelikle enginarın taze olanını alacaksınız. Eğer dondurulmuş ya da konserve enginar kullanıyorsanız, ayıklama derdiniz de olmaz. Enginarın ilk olarak dışındaki en kart yaprakları tek tek çıkarılır. Ardından yaprakların en uç kısımları bıçakla kesilir. Bunu yaptıktan sonra enginarın yapraklarını elinizle gevşeteceksiniz. Bu şekilde ortadaki tüylü kısmını rahatlıkla görürsünüz. Bu bölümünü bir tatlı kaşığının yardımıyla kolayca temizleyebilirsiniz. Taze enginarın üzerinde kalan yaprakları da yeterince taze olur. Pişirdiğiniz zaman oldukça lezzetli olur. Bazı yörelerde bu yapraklar taze olsa da ayıklanır. Ancak kendinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın. Özellikle karaciğerin sağlığına çok yararlıdır. Şimdi sıra enginarın pişene kadar kararmaması için yapılacaklara geldi. Geniş bir kâseye su, un ve limon suyu koyun. Ayıkladığınız her enginarı bunun içine atın. Bu şekilde enginarın temizlenmesi tamamlandı. Bundan sonra enginar nasıl pişirilir, bunu anlatmaya çalışalım. Enginarı en lezzetli tariflerinden olan kuzu etiyle pişirilen yemeğini sizlere anlatalım. Birlikte hazırlayalım, akşam yemeğine yetiştirelim. Hepinize kolay gelsin.

Etli enginar için gerekli malzemeler
  • 7 adet taze enginar
  • 350 gram kuşbaşı kuzu but eti
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 2-3 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Etli enginar nasıl pişirilir

Öncelikle enginarları anlattığımız şekilde ayıklayın ve bunları içine unu ve limon suyunu koyduğunuz suya bırakın. Ancak bunun da bir püf noktası var. Suyun içine koyduğunuz enginarların çanaklarının ters olmasına dikkat edin. Bu şekilde enginarların kabuk bölümleri de kararmaz. Enginarların sapları da taze olursa, bunların üst kabuklarını soyarak, 2 cm'ye kadar kesip limonlu suya atın. Enginarlar pişmeye hazır. Şimdi diğer hazırlıklarımıza geçebiliriz.

Yemeği pişireceğimiz tencerenin içine zeytinyağını koyup ısıtmaya başlayalım. Buna kuru soğanı yemeklik doğrayarak koyalım. Soğan kavrulurken, havucu ayıklayarak içine atalım. Bu arada patatesi ayıklayıp, yemeklik doğrayalım. Soğanlar havuçla kavrulurken, kuşbaşı kuzu etini içine ilave edelim. Eti bu şekilde iyice kavrulsun. Hafif suyunu salacaktır. Suyunu çektiğinde biraz kavrulması yeterli olur. Ardından patatesleri ve enginarları saplarıyla birlikte içine atabilirsiniz. Enginarları dörde bölerseniz iyi olur. Enginarlar beklediği limonlu suyun içinden alındığında hiç yıkanmayacak. Yemeğin tuzun ve karabiberini ilave ederek, hafif enginarların üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ilave edelim. Bunu kısık ateşte pişirelim. Enginarın pişmesine yakın yarım limon suyu ve 1 tatlı kaşığı unu çırparak terbiyesini hazırlayalım. Enginar yemeğinin içine dökerek karıştıralım. Terbiyenin kesilmemesi için yemeğin sıcak suyundan biraz içine karıştırabilirsiniz. Enginar nasıl pişirilir, bunu anlatmaya çalıştık. Umarız lezzetli bir yemek olmuştur. Sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Enginar Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Güncel

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Güncel

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?