Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızartılarak, mangalda veya fırında pişirilerek hazırlanmaktadır. Ancak son zamanlar da evlerde kokusundan dolayı balık pişirmemek moda haline geldiğinden dolayı bayanların tercihi daha çok balıkları ya fırına vermek veya dışarıda balık kızartma evi olarak adlandırılan iş yerlerinde pişirilerek evlere servis yapılmasıdır. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında sıklıkla tüketilen balık eşliğinde mükemmel bir mevsim salatasına da kimse hayır diyemez. Balık pişirme şekilleri arasında fırında pişirilen balığın lezzetini buğulama ve kızarma olarak pişirilen balık vermemektedir. Bun yüzden fırınlanarak pişirilen balık orta yaş ve üstü kişiler tarafından da kalp sağlığı, kolesterol ve yüksek tansiyon yönünden rahatsız olan kişiler tarafında da oldukça faydalı olacaktır. Çünkü fırında pişirilen balık çok daha az yağ içermektedir. Sizlerde özellikle haftada bir gün kendiniz ve sevdikleriniz için balık günü yaparak balığın insan sağlığına sağlamış olduğu faydalarından yararlanmış olurken hem de leziz bir fırında balık ziyafeti düzenlemiş olursunuz.

Fırında Balık İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 adet iri boy levrek balığı
  • 3-4 adet orta irilikte patates
  • 2-3 adet orta irilikte domates
  • 5-6 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet orta irilikte kuru soğan
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Balık Nasıl Yapılır?


Fırında balık pişirmeye ilk olarak güzelce temizlenmiş balıkları bol su altında iyice yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için bir süzgeç içine alarak başlayalım. Ardından 3-4 adet patates, 2 adet kuru soğan ve domateslerin kabuklarını soyarak yarım ay şeklinde dilimleyerek bir kenarda bekletelim. Ardında fırında balık sosu için çukur ve geniş bir kâseye ilave ettiğimiz 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, dövülerek ezilmiş 4-5 diş sarımsak ve yeteri kadar tuz ilave ederek balık sosumuzu iyice çırparak harmanlayalım. Daha sonra fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt sererek hazır hale getirip hazırladığımız sosun içine levrek balıkları tek tek batırarak sosa bulayıp tepsiye balıkları döşeyelim. Ardından defne yapraklarını sosa bulayarak tek tek balıkların içine yerleştirelim. Ardından daha önceden dilimleyerek doğradığımız patates, kuru soğan, domates, limon ve sivri biberleri sosa buladıktan sonra tepsideki boşluklara yerleştirelim. Balıkları fırına vermeden yaklaşık 8-10 dakika önceden fırınımızı 250 derecede iyice ısıtarak tepsiyi fırına vererek pişmeye bırakalım. Fırınlanan balıklar pişmenin son aşamasında hava kabarcıkları şeklinde patlama ve patateslerin üzerinde ise beneklenme meydana gelecektir. Bu oluşumları gözledikten sonra fırınımızı kapatarak tepsiyi sıcak fırında yaklaşık olarak 10-12 dakika kadar daha fırında beklettikten sonra fırından alarak sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 21.01.2024 09:16:14
Fırında Balık Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Balık Nasıl Pişirilir Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fırında Balık Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkartılmalı beş dakika bekletilmelidir.Donmuş mantı pişirmek için gerekli olan mal...
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte...
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beya...
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değerlere sahip olsa da kolesterol açısından fazla tüketilmemesi gerekir. Dana yüreğinin 100 gramı...
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadır. Vücutları yuvarlak olup, ön kısmı büyük, arkaya doğru incelen bir yapıya sahiptir. Her mev...
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Yağlı beyaz eti olan ve oldukça güzel bir tada sahip olan gopez balığı kılçıklı bir balıktır. I...
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğundan mı yoksa ağır bir eti olduğundan mı bilmem her evde pişen bir yemek değildir. Evde pişirme...
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefal balığının ızgarası ve buğulaması harika oluyor. Ayrıca tavada da yapıldığında çok lezzetli olan ...
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu havyarların hangi balıktan çıktığına göre çeşitleri ve kaliteleri vardır. Bunlar içinde siyah ...
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zama...
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini taktıktan sonra başka balık yemek istemeyeceksiniz. Tavada, ızgarada ve fırında yapılabilen me...
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parçalanır. Parçalardan biri but diğeri de kanat olarak parçalanır güzelce yıkanır. Tencerenin iç...

 

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gopez Balığı Nasıl Pişirilir
Kelle Nasıl Pişirilir
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir
Havyar Nasıl Pişirilir
Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir
Mercan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Balık Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Pişirme
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir
Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir
Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir
Sardalya Nasıl Pişirilir
Levrek Nasıl Pişirilir
Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Popüler İçerik
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir
Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Ant...
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük Balık Nasıl Pişirilir
Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmi...
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir
Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra' ya düşen herk...
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir
Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatatlardan biridir. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaları...
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği tak...
Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir
Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu i...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024