Fırında Balık Nasıl Pişirilir Balıkların taze oldukları zaman hem lezzetleri artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık açısından büyük önem taşır. Balıklar genel olarak kızartılarak, mangalda veya fırında pişirilir. Ancak son zamanlarda, evde balık pişirmenin kokusundan dolayı fırında pişirme veya dışarıda balık pişirme tercih edilmektedir. Özellikle kış aylarında balık, mevsim salatası eşliğinde vazgeçilmez bir yemektir. Fırında pişirilen balığın lezzeti diğer pişirme yöntemlerine göre daha hafiftir ve sağlıklıdır. Fırında balık, kalp sağlığı, kolesterol ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları olan kişiler için de faydalıdır çünkü daha az yağ içerir. Haftada bir gün balık günü yaparak, balığın sağlığa faydalarından yararlanabilir ve lezzetli bir fırında balık ziyafeti düzenleyebilirsiniz. Fırında Balık İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Balık Nasıl Yapılır? Fırında balık pişirmeye, balıkları temizleyip bol su altında yıkayarak başlayın. Balıkların suyunun süzülmesi için süzgece koyun. Patates, kuru soğan ve domateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde dilimleyin ve bir kenarda bekletin. Sos için geniş bir kaseye sıvı yağ, limon suyu, kekik, pul biber, karabiber, dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Balıkları sosun içine batırarak her tarafını soslayın ve tepsiye dizin. Sosladığınız defne yapraklarını balıkların içine yerleştirin. Patates, soğan, domates, limon ve biberleri de soslayarak tepsideki boşluklara yerleştirin. Fırını 250 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına verin. Balıklar pişerken hava kabarcıkları ve patateslerin üzerinde beneklenme oluştuğunda fırını kapatın. Tepsiyi sıcak fırında 10-12 dakika daha bekletin ve ardından çıkarıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Ahenk
25 Temmuz 2024 PerşembeBalıkları sosun içine batırarak her tarafını soslayın ve tepsiye dizin derken sosu yeterince emdirdim mi diye nasıl anlarım? Patatesler tam olarak ne kadar sürede pişer, balıklardan önce mi sonra mı çıkarmalıyım?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Ahenk,
Balıkları sosun içine batırdığında sosun her tarafına eşit şekilde dağıldığından emin olmalısın. Balığın üzerinde sosun her yerini kapladığını gözlemlediğinde yeterince emdiğini anlayabilirsin.
Patateslerin pişme süresi genellikle 25-30 dakika arasındadır, bu süre patateslerin büyüklüğüne ve fırının sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Balıklar ise yaklaşık 15-20 dakika içinde pişer. Bu nedenle patatesleri daha önce fırına verip, balıkları sonradan ekleyebilirsin. Bu şekilde hem patatesler hem de balıklar aynı anda pişmiş olur.
Afiyet olsun!