Ispanak Nasıl Pişirilir?
22 Haziran 2024

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanağın faydaları saymakla bitmez. İçindeki vitamin ve minerallerin yanlış pişirme yöntemi ile kaybolmaması için doğru pişirme yöntemine dikkat etmek gereklidir. Ispanak, koyu parlak yeşil, etli yapraklara sahip olan tek yıllık otsu bir bitki çeşididir.

Ispanak Yemeği İçin Malzemeler
  • 2 kg taze ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı bulgur veya pirinç
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kırmızı acı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Ispanak Yemeği Nasıl Pişirilir?

Ispanakları iyice yıkayın ve duruladıktan sonra süzülmeye bırakın. Ispanakları ne çok küçük ne de çok büyük, orta büyüklükte doğrayın. Ispanakları doğradıktan sonra vitamin değerlerinin suya gitmemesi için tekrar yıkamayın. Doğranmış ıspanakları bir kenara alın.

Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Isınmış yağa doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. İsteğe bağlı olarak ince doğranmış sarımsakları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında, yarım yemek kaşığı salça, toz biber ve isteğe bağlı olarak karabiber ekleyin ve karıştırın. Yıkanmış ve süzülmüş ıspanakları tencereye ekleyin. İsteğinize bağlı olarak 1 yemek kaşığı bulgur veya pirinci de ekleyin ve iyice karıştırın. Bu, yemeğinizi daha lezzetli yapacaktır.

Ispanak yemeğini kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Pişirme işlemi sona erdikten sonra yemeğinizi servis tabağına alın. Daha önceden hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurt ile sevdiklerinize servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

1. Ispanak pişirirken tencerenin kapağını kapalı tutmak, vitamin ve minerallerin korunmasına yardımcı olur.

2. Ispanak yemeğini pişirdikten sonra, üzerine limon sıkmak C vitamini alımını artırır ve demirin emilimini kolaylaştırır.

3. Ispanak, sağlık açısından çok faydalıdır. İçerdiği demir, kalsiyum ve çeşitli vitaminler ile kemik sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Ispanak Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?