Ispanağın faydaları saymakla bitmez. İçindeki vitamin ve minerallerin yanlış pişirme yöntemi ile kaybolmaması için doğru pişirme yöntemine dikkat etmek gereklidir. Ispanak, koyu parlak yeşil, etli yapraklara sahip olan tek yıllık otsu bir bitki çeşididir. Ispanak Yemeği İçin Malzemeler
Ispanak Yemeği Nasıl Pişirilir? Ispanakları iyice yıkayın ve duruladıktan sonra süzülmeye bırakın. Ispanakları ne çok küçük ne de çok büyük, orta büyüklükte doğrayın. Ispanakları doğradıktan sonra vitamin değerlerinin suya gitmemesi için tekrar yıkamayın. Doğranmış ıspanakları bir kenara alın. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Isınmış yağa doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. İsteğe bağlı olarak ince doğranmış sarımsakları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında, yarım yemek kaşığı salça, toz biber ve isteğe bağlı olarak karabiber ekleyin ve karıştırın. Yıkanmış ve süzülmüş ıspanakları tencereye ekleyin. İsteğinize bağlı olarak 1 yemek kaşığı bulgur veya pirinci de ekleyin ve iyice karıştırın. Bu, yemeğinizi daha lezzetli yapacaktır. Ispanak yemeğini kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Pişirme işlemi sona erdikten sonra yemeğinizi servis tabağına alın. Daha önceden hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurt ile sevdiklerinize servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler 1. Ispanak pişirirken tencerenin kapağını kapalı tutmak, vitamin ve minerallerin korunmasına yardımcı olur. 2. Ispanak yemeğini pişirdikten sonra, üzerine limon sıkmak C vitamini alımını artırır ve demirin emilimini kolaylaştırır. 3. Ispanak, sağlık açısından çok faydalıdır. İçerdiği demir, kalsiyum ve çeşitli vitaminler ile kemik sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. |
Boysan
12 Temmuz 2024 CumaIspanak yemeğini yaparken vitamin ve minerallerin kaybolmaması için tencerenin kapağını kapalı tutmak gerçekten etkili mi? Bu yöntemi uygulayan var mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaBoysan, evet, tencerenin kapağını kapalı tutmak vitamin ve minerallerin kaybolmaması açısından oldukça etkili bir yöntemdir. Bu şekilde buharın dışarı kaçmasını engelleyerek besin değerlerinin korunmasına yardımcı olursunuz. Ben de bu yöntemi uygulayan birçok kişi olduğuna eminim. Özellikle kısa sürede düşük ısıda pişirmek de faydalı olur.