Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?
21 Haziran 2024

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir

Kuşbaşı et, oldukça faydalı ve lezzetli bir yiyecektir. Ancak kuşbaşı et pişirirken çoğu zaman istediğimiz lezzeti alamayabiliriz. Pişirme hatalarından dolayı et tatsız bir hale gelebilir. Bu nedenle, iyi bir et yemeği için pişirme yöntemi çok önemlidir. İyi et pişirmek aslında hiç de zor değildir. Gayet kolay ve pratiktir. Akşam yemeği için ne yapacağınıza karar veremediğinizde, iyi pişmiş bir kuşbaşı et kavurması, yanında soğan salatası ve ayran ile yeterli olacaktır. Hem çok sevilerek yenilecek hem de oldukça besleyici olacaktır. Kuşbaşı et, pişirilip farklı yemeklerde kullanılabilir. Et sote, etli pilav, etli nohut gibi birçok yemek yapılabilir. Sade kavurma şeklinde tüketilecekse içerisine iç yağı eklenmelidir. ޞimdi, iyi bir et pişirmek için bir tarif verelim.

Kuşbaşı Et Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo dana kuşbaşı et
  • 250 gram iç yağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir

Kuşbaşı et pişirilirken ilk olarak et tencereye alınır ve üzerine iç yağı eklenir. Bazı kişiler iç yağını sevmeyebilir. Fakat lezzetli bir et pişirmenin olmazsa olmazıdır iç yağı. Etin pişme aşamasında iyice kavrulmasını sağlar ve lezzet katar. Et ve iç yağı üzerine de bir su bardağı kadar su konulur. Tencere ocağın en küçük kısmına alınır ve kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Et ilk olarak haşlanacaktır. Bu sırada kapağı sürekli kapalı tutulmalıdır ki buharında iyice lezzetli ve yumuşak olsun. Et kendi suyunu da bırakacak ve iyice pişecektir. Et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kapağı hiç açılmamalıdır. Et suyunu çekince iç yağı kendini salacak ve et kavrulmaya başlayacaktır. Et kavrulmaya başladıktan üç beş dakika sonra tuzu eklenir. Bu işlem çok önemlidir. Tuz ne kadar geç eklenirse o kadar iyidir. Yoksa etin kurumasına sebep olur. Tuzu da eklenen et 1-2 dakika kadar daha kavrulur ve ocağın altı kapatılır. Tencerenin de kapağı kapatılır ve yarım saat kadar dinlendirilir. Ardından sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir?

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir?

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?