Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir Kuşbaşı et, oldukça faydalı ve lezzetli bir yiyecektir. Ancak kuşbaşı et pişirirken çoğu zaman istediğimiz lezzeti alamayabiliriz. Pişirme hatalarından dolayı et tatsız bir hale gelebilir. Bu nedenle, iyi bir et yemeği için pişirme yöntemi çok önemlidir. İyi et pişirmek aslında hiç de zor değildir. Gayet kolay ve pratiktir. Akşam yemeği için ne yapacağınıza karar veremediğinizde, iyi pişmiş bir kuşbaşı et kavurması, yanında soğan salatası ve ayran ile yeterli olacaktır. Hem çok sevilerek yenilecek hem de oldukça besleyici olacaktır. Kuşbaşı et, pişirilip farklı yemeklerde kullanılabilir. Et sote, etli pilav, etli nohut gibi birçok yemek yapılabilir. Sade kavurma şeklinde tüketilecekse içerisine iç yağı eklenmelidir. Şimdi, iyi bir et pişirmek için bir tarif verelim. Kuşbaşı Et Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler
Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir Kuşbaşı et pişirilirken ilk olarak et tencereye alınır ve üzerine iç yağı eklenir. Bazı kişiler iç yağını sevmeyebilir. Fakat lezzetli bir et pişirmenin olmazsa olmazıdır iç yağı. Etin pişme aşamasında iyice kavrulmasını sağlar ve lezzet katar. Et ve iç yağı üzerine de bir su bardağı kadar su konulur. Tencere ocağın en küçük kısmına alınır ve kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Et ilk olarak haşlanacaktır. Bu sırada kapağı sürekli kapalı tutulmalıdır ki buharında iyice lezzetli ve yumuşak olsun. Et kendi suyunu da bırakacak ve iyice pişecektir. Et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kapağı hiç açılmamalıdır. Et suyunu çekince iç yağı kendini salacak ve et kavrulmaya başlayacaktır. Et kavrulmaya başladıktan üç beş dakika sonra tuzu eklenir. Bu işlem çok önemlidir. Tuz ne kadar geç eklenirse o kadar iyidir. Yoksa etin kurumasına sebep olur. Tuzu da eklenen et 1-2 dakika kadar daha kavrulur ve ocağın altı kapatılır. Tencerenin de kapağı kapatılır ve yarım saat kadar dinlendirilir. Ardından sıcak servis edilir. Afiyet olsun. |