Kefal Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Bu balığın ızgarası, buğulaması ve tavada yapılan çeşitleri oldukça lezzetlidir. Güvenilir bir yerden alınarak pulları temizlendikten sonra tüketilmesi önerilir. Yanında bol nar ekşili roka salatası ile servis edilerek mükemmel bir lezzet şöleni oluşturulabilir. Aşağıda, kefal balığının fırında buğulama tarifi detaylandırılmıştır.

Fırında Buğulama Kefal Balığı Tarifi Malzemeleri

  • 4 tane orta büyüklükte kefal balığı
  • 3 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • Bir adet limon

Fırında Kefal Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, eğer kefal balıklarını temizlenmemiş olarak aldıysanız, bir kesme tahtası üzerinde balıkların pullarını iyice temizleyin ve kanları ile pulları gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Balıkların suyunun süzülmesi için bir süzgece ya da kağıt havlu üzerinde yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra kefal balıklarının içine ve dışına karabiber ve tuz serperek dinlenmeye bırakın.

Balıklar dinlenirken, fırın tepsisine üç adet kuru soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyerek tepsinin zeminine yerleştirin. Soğanların üzerine dinlenmiş olan balıkları bir ters bir düz olacak biçimde yan yana dizin. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı su ilave edin. Son olarak, bir adet limonun suyunu sıkarak balıkların üzerine gezdirin ve biraz daha tuz ve karabiber serptikten sonra fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 180°C ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık bir saat pişirin.

Kefal balığınız hazır. Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

Kefal balığını pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Balığın taze olması lezzetini doğrudan etkiler. Balıkların tazeliğini anlamak için gözlerinin parlak ve solungaçlarının kırmızı olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, kefal balığı yağlı bir balık olduğu için pişirme süresi ve ısısı iyi ayarlanmalıdır. Aksi takdirde balık kuruyabilir veya yanabilir.

Kefal balığı, Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olup, kalp sağlığına faydalıdır. Aynı zamanda, protein ve çeşitli vitaminler açısından da oldukça besleyicidir. Bu nedenle, sağlıklı bir beslenme programında yer alması önerilen bir balık türüdür.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Güncel

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?