Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Bu balığın ızgarası, buğulaması ve tavada yapılan çeşitleri oldukça lezzetlidir. Güvenilir bir yerden alınarak pulları temizlendikten sonra tüketilmesi önerilir. Yanında bol nar ekşili roka salatası ile servis edilerek mükemmel bir lezzet şöleni oluşturulabilir. Aşağıda, kefal balığının fırında buğulama tarifi detaylandırılmıştır. Fırında Buğulama Kefal Balığı Tarifi Malzemeleri
Fırında Kefal Balığı Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle, eğer kefal balıklarını temizlenmemiş olarak aldıysanız, bir kesme tahtası üzerinde balıkların pullarını iyice temizleyin ve kanları ile pulları gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Balıkların suyunun süzülmesi için bir süzgece ya da kağıt havlu üzerinde yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra kefal balıklarının içine ve dışına karabiber ve tuz serperek dinlenmeye bırakın. Balıklar dinlenirken, fırın tepsisine üç adet kuru soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyerek tepsinin zeminine yerleştirin. Soğanların üzerine dinlenmiş olan balıkları bir ters bir düz olacak biçimde yan yana dizin. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı su ilave edin. Son olarak, bir adet limonun suyunu sıkarak balıkların üzerine gezdirin ve biraz daha tuz ve karabiber serptikten sonra fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 180°C ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık bir saat pişirin. Kefal balığınız hazır. Afiyet olsun! Ekstra Bilgiler Kefal balığını pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Balığın taze olması lezzetini doğrudan etkiler. Balıkların tazeliğini anlamak için gözlerinin parlak ve solungaçlarının kırmızı olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, kefal balığı yağlı bir balık olduğu için pişirme süresi ve ısısı iyi ayarlanmalıdır. Aksi takdirde balık kuruyabilir veya yanabilir. Kefal balığı, Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olup, kalp sağlığına faydalıdır. Aynı zamanda, protein ve çeşitli vitaminler açısından da oldukça besleyicidir. Bu nedenle, sağlıklı bir beslenme programında yer alması önerilen bir balık türüdür. |
Şehinşah
23 Temmuz 2024 SalıBu kefal balığının havyarı nasıl tüketiliyor, özel bir tarifi var mı?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Şehinşah,
Kefal balığının havyarı genellikle "bottarga" olarak adlandırılır ve farklı şekillerde tüketilebilir. En yaygın yöntemlerden biri, havyarın tuzlanıp kurutulmasıdır. Kurutulduktan sonra ince dilimler halinde kesilip, zeytinyağı ve limon suyu ile servis edilebilir. Ayrıca makarnaların üzerine rendelenerek de kullanılabilir.
Afiyet olsun!