Dana ciğeri doğru şekilde pişirildiğinde gerçekten çok lezzetli olur. Eğer ciğeri pişirirken direkt kızgın yağın içerisine atmazsanız, ciğerin üzerinde küçük parçaçıklar oluşur ve ciğerin muhteşem lezzetini alamazsınız. Lezzetli ciğer pişirmenin en önemli püf noktası, kızgın yağda pişirmektir. Size aşağıda vereceğimiz tarif ile ciğeri çok lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin. Gerekli Malzemeler
Dana Ciğeri Nasıl Yapılır? Dana ciğerini daha rahat doğrayabilmek için derin dondurucuda 1 saat kadar bekletiyoruz. Buzdolabından çıkardıktan sonra ciğerin üzerinde bulunan ince zar tabakasını ciğerden ayırıyoruz. Daha sonra küp küp doğrayıp bol suyun içine atıyor ve 15 dakika kadar bekletiyoruz. Ardından güzelce yıkayıp, fazla suyunu atması için bir süzgecin üzerine alıyoruz. Geniş bir teflon tavanın içerisine sıvı yağı alıp kızdırıyoruz. Suyunu atan ciğerleri kızgın yağın içerisine atıyoruz. Ciğerin rengi kahverengiye dönünceye kadar hızlı ateşte arada bir karıştırarak kavuruyoruz. Ciğerin rengi tamamen dönünce ocağın altını orta ayara getirip tavanın kapağını kapatıyoruz. Ciğer suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz. Kuru soğanları ve sivri biberleri piyazlık doğrayarak hazırlıyoruz. Ciğer dişe dokunmayacak kadar pişti ise soğanı ve sivri biberleri ilave ediyoruz. Tuzunu ve pul biberi ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz. 10 dakika kadar kısık ateşte kavurup ocaktan alıyoruz. Hazır olan dana ciğerini fazla bekletmeden ayran ve çoban salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun! |