Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir? Dana ciğeri doğru şekilde pişirildiğinde gerçekten çok lezzetli olur. Eğer ciğeri pişirirken direk kızgın yağın içerisine atmazsanız ciğerin üzerinde küçük parçacıklar oluşur ve ciğerin muhteşem lezzetini alamazsınız. Lezzetli ciğer pişirmenin en önemli püf noktası kızgın yağda pişirmektir. Size aşağıda vereceğimiz tarif ile ciğeri çok lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Dana Ciğeri malzemeleri
  • 500 gram dana ciğeri
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Dana Ciğeri Nasıl Yapılır?

Dana ciğerini daha rahat doğrayabilmek için derin dondurucuda 1 saat kadar bekletiyoruz. Buz dolabından çıkardıktan sonra ciğerin üzerinde bulunan ince zar tabakasını ciğerden ayırıyoruz. Daha sonra küp-küp doğrayıp bol suyun içine atıp 15 dakika kadar bekletiyoruz. Ardından güzelce yıkayıp, fazla suyunu atması için bir süzgecin üzerine alıyoruz.

Geniş bir teflon tavanın içerisine sıvı yağı alıp kızdırıyoruz. Suyunu atan ciğerleri kızgın yağın içerisine atıyoruz. Ciğerin rengi kahverengiye dönünceye kadar hızlı ateşte arada bir karıştırarak kavuruyoruz. Ciğerin rengi tamamen dönünce ocağın altını orta ayara getirip tavanın kapağını kapatıyoruz. Ciğer suyunu salıp tekrardan çekinceye kadar pişiriyoruz. Kuru soğanları ve sivri biberleri piyazlık doğruyoruz. Ciğer dişe dokunmayacak kadar pişti ise soğanı ve sivri biberleri ilave ediyoruz. Tuzunu ve pul biberi ilave edip tavanın kapağını kapatıyoruz. 10 dakika kadar kısık ateşte kavurup ocaktan alıyoruz. Hazır olan daha ciğerini fazla bekletmeden ayran ve çoban salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Güncel

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Istakoz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?