Fırında Balık Pişirme Balık, yüksek besin değeri ile sağlıklı bir beslenme için önemli bir yere sahiptir. Balık, isteğe göre fırında, tavada kızartma veya mangalda çeşitli şekillerde pişirilebilir. Ancak balığın en sağlıklısı, fazla pişirilmeden, vitamin değerleri korunarak pişirilmesidir. Fırında pişirilen balık, sağlık açısından daha yararlıdır. Fırında Balık Pişirmenin Avantajları Fırında balık pişirme, hem sağlık açısından faydalıdır hem de temizlik açısından daha pratiktir. Balık pişirirken balığın yağına 2-3 damla limon eklenirse, pişerken etrafa balık yağı sıçramaz. Balığın Pişirme Süresi Balığın çeşidine göre fırında pişirme süresi değişiklik gösterir. Genel olarak, balıkların pişirme süresi 180 derecede 25-30 dakika arasında değişir. Damak tadına göre bu süre artırılabilir, ancak sağlık açısından balıkların fazla pişirilmemesi önerilir. Malzemeler
Nasıl Yapılır? İlk olarak balıklar temizlenir ve iyice yıkanır. Daha sonra balıklar süzgeç yardımıyla suları süzülür. Balıklar beklerken, soğanlar doğranır ve limonlar dilimlenir. Fırın tepsisi yağlanır ve tüm malzemeler içine konarak karıştırılır. İyice harmanlanır ve en son olarak üzerine limon dilimleri dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika arasında pişirilir. Damak tadına göre daha çok pişirilebilir, ancak sağlık bakımından en iyisi balıkların fazla pişirilmemesidir. Balıklar piştikten sonra isteğe göre soğan salatası veya yeşillik salatası ile servis edilir. Afiyet Olsun. |