Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?
21 Temmuz 2024

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Balık Pişirme

Balık, yüksek besin değeri ile sağlıklı bir beslenme için önemli bir yere sahiptir. Balık, isteğe göre fırında, tavada kızartma veya mangalda çeşitli şekillerde pişirilebilir. Ancak balığın en sağlıklısı, fazla pişirilmeden, vitamin değerleri korunarak pişirilmesidir. Fırında pişirilen balık, sağlık açısından daha yararlıdır.

Fırında Balık Pişirmenin Avantajları

Fırında balık pişirme, hem sağlık açısından faydalıdır hem de temizlik açısından daha pratiktir. Balık pişirirken balığın yağına 2-3 damla limon eklenirse, pişerken etrafa balık yağı sıçramaz.

Balığın Pişirme Süresi

Balığın çeşidine göre fırında pişirme süresi değişiklik gösterir. Genel olarak, balıkların pişirme süresi 180 derecede 25-30 dakika arasında değişir. Damak tadına göre bu süre artırılabilir, ancak sağlık açısından balıkların fazla pişirilmemesi önerilir.

Malzemeler

  • 1 kg istavrit balığı
  • Mısır unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane limon
  • 2 tane kuru soğan

Nasıl Yapılır?

İlk olarak balıklar temizlenir ve iyice yıkanır. Daha sonra balıklar süzgeç yardımıyla suları süzülür. Balıklar beklerken, soğanlar doğranır ve limonlar dilimlenir. Fırın tepsisi yağlanır ve tüm malzemeler içine konarak karıştırılır. İyice harmanlanır ve en son olarak üzerine limon dilimleri dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika arasında pişirilir. Damak tadına göre daha çok pişirilebilir, ancak sağlık bakımından en iyisi balıkların fazla pişirilmemesidir. Balıklar piştikten sonra isteğe göre soğan salatası veya yeşillik salatası ile servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Güncel

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri