Çipura Balığı Nasıl Pişirilir? En çok Akdeniz Bölgesi'nde avlanan ve halk arasında çupra olarak bilinen çipura balığı, fazla kılçığı olmaması ve oldukça lezzetli bir balık olması nedeniyle birçok kişinin en sevdiği balık türüdür. Sağlığa oldukça faydalı olan çipura balığı, ızgarada, tavada ve fırında yapılabilir. Ancak çipura balığını sevenler genellikle bu balığı ızgarada yapmayı tercih etmektedir. Mükemmel bir tadı olan bu balığı ızgarada yaptığınızda tadına bayılacaksınız. Çipura Balığı Malzemeleri
Izgarada Çipura Balığı Nasıl Yapılır? Öncelikle balıklarınızı temizleyip boylamasına ortadan ikiye ayırın ve üzerine bıçak ile çeltikler attıktan sonra bol su ile kanları gidene kadar iyice yıkayın. Daha sonra bir kasenin içerisine zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1 adet limonun suyunu ilave edip karıştırdıktan sonra balıklarınızı bu sosun içerisinde yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Bu arada ızgaranızı yakın ve ızgara telini zeytinyağı ile biraz yağladıktan sonra üzerine domates ve biberleri yerleştirerek közleyin. Daha sonra zeytinyağlı sosta bekletmiş olduğunuz çipura balıklarını ızgara teline dizin ve arkası ve önü iyice kızarıp piştikten sonra servis tabaklarına alarak yanlarında közlenmiş domates ve biber ile arzuya göre patates ve soğan piyazı ya da yeşillikler eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Çipura balığını pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. İşte bunlardan bazıları:
Alternatif Pişirme Yöntemleri Çipura balığını sadece ızgarada değil, aynı zamanda fırında ve tavada da pişirebilirsiniz. İşte alternatif pişirme yöntemleri:
|