Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir?

En çok Akdeniz Bölgesi'nde avlanan ve halk arasında çupra olarak bilinen çipura balığı, fazla kılçığı olmaması ve oldukça lezzetli bir balık olması nedeniyle birçok kişinin en sevdiği balık türüdür. Sağlığa oldukça faydalı olan çipura balığı, ızgarada, tavada ve fırında yapılabilir. Ancak çipura balığını sevenler genellikle bu balığı ızgarada yapmayı tercih etmektedir. Mükemmel bir tadı olan bu balığı ızgarada yaptığınızda tadına bayılacaksınız.

Çipura Balığı Malzemeleri
  • 5 adet çipura balığı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 adet domates
  • 5 adet yeşil veya kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu
Izgarada Çipura Balığı Nasıl Yapılır?

Öncelikle balıklarınızı temizleyip boylamasına ortadan ikiye ayırın ve üzerine bıçak ile çeltikler attıktan sonra bol su ile kanları gidene kadar iyice yıkayın. Daha sonra bir kasenin içerisine zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1 adet limonun suyunu ilave edip karıştırdıktan sonra balıklarınızı bu sosun içerisinde yaklaşık yarım saat kadar bekletin.

Bu arada ızgaranızı yakın ve ızgara telini zeytinyağı ile biraz yağladıktan sonra üzerine domates ve biberleri yerleştirerek közleyin. Daha sonra zeytinyağlı sosta bekletmiş olduğunuz çipura balıklarını ızgara teline dizin ve arkası ve önü iyice kızarıp piştikten sonra servis tabaklarına alarak yanlarında közlenmiş domates ve biber ile arzuya göre patates ve soğan piyazı ya da yeşillikler eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Çipura balığını pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. İşte bunlardan bazıları:
  • Balıkların taze olmasına özen gösterin. Taze balık, daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır.
  • Izgarada pişirirken balıkların kurumaması için belirli aralıklarla üzerlerine hazırladığınız sosu sürebilirsiniz.
  • Izgarada pişirme süresi balığın büyüklüğüne göre değişebilir. Ortalama olarak her bir tarafı 7-10 dakika arasında pişirilmelidir.
  • Balıkların üzerine dilimlenmiş limon ve taze otlar ekleyerek ekstra aroma katabilirsiniz.
Alternatif Pişirme Yöntemleri

Çipura balığını sadece ızgarada değil, aynı zamanda fırında ve tavada da pişirebilirsiniz. İşte alternatif pişirme yöntemleri:
  • Fırında Çipura: Balıkları temizleyip sosladıktan sonra, fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Tavada Çipura: Balıkları temizleyip sosladıktan sonra, önceden ısıtılmış tavada her iki tarafını da 5-7 dakika pişirin.

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çupra Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Güncel

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir?

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir?