Pirzola Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola nasıl pişirilir: Pirzola canınız istedi veya misafiriniz gelecek pirzola pişirmek istiyorsunuz fakat en leziz pirzola nasıl pişirilir bilmiyorsunuz işte tamda doğru adrestesiniz. Lezzetli bir pirzola pişirmenin yolu güzel bir sos ile terbiye etmekten geçiyor. Pirzolayı pişirmeden bir gün önceden terbiye edin eğer gün içerisinde karar vermiş iseniz en az 4 saat önceden terbiye etmelisiniz. Daha lezzetli ve çabucak pişmesine yardımcı olacaktır. Aksi taktirde pirzola kemiğin üzerine kurumuş bir et olarak pişecektir. Bunu önlemek için altta yazan tarifi dikkatli okumanızda yarar vardır. Biz kadınlar genelde bugün ne pişirsem sorusu ile cebelleşir dururuz. Pirzola bu soruya cevap olarak iyi bir seçenektir. Pirzola nasıl pişire bileceğinize gelince sadece önceden önceden terbiye gerektirir onun dışında oldukça kolay ve pratiktir. Pirzolayı dilerseniz tos makinesinde dilerseniz ızgarada, dilerseniz tavada, dilerseniz de fırında pişirebilirsiniz. Benim sizlerle paylaştığım tarifi fırında pişirdiğinizde elde ettiğiniz yemek miktarı biraz daha fazla olacaktır. Çünkü pirzolayı çeşitli sebzelerle zenginleştireceğiz. Evet sıra geldi pirzolayı terbiye edeceğimiz sosa ve diğer malzemelere.

Pirzola pişirmek için gerekli malzemeler
  • 1 kilo kuzu pirzola,
  • 3 adet çarliston biber,
  • 2 adet kapya biber,
  • 4 adet patates,
Terbiye sosu için gerekli malzemeler
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 fincan zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
Hazırlanışı: Daha önce de belirttiğim gibi pirzolayı bir gün önceden terbiye ediyoruz. Terbiye etmek için sos hazırlıyoruz sos için İki diş sarımsağı bir kâsenin dibinde eziyoruz. Üzerine ince ince suru soğanı kıyıyoruz ve pul biber, kekik, zeytinyağı, salça son olarak tuz atıp karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosun yarısını ayırıp kalan yarısını yıkayıp kuruladığımız pirzolayı sosa buluyoruz. Sosladığımız pirzolaların üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına koyuyoruz. Ayırdığımız sosu aynı şekilde ağzını kapatıp buzdolabına koyuyoruz. Pirzolayı pişirmeye yakın yaklaşık 1 saat önceden oda sıcaklığında bekletiyoruz. Pişirme vakti geldiğinde tepsinin ortası boş kalacak şekilde pirzolaları tepsiye diziyoruz. Ardından kabuklarını soyup elma dilimi kestiğimiz patatesleri dörde böldüğümüz çarliston ve papya biberlerini ayırdığımız sosla harmanlıyoruz. Hazırladığımız sebze garnitürünü tepsinin boş kalan kısmına yerleştirip tepsiyi folyo ile kapatıp önceden ısıttığımız 180 derece fırına sürüyoruz. Yaklaşık 15 dakika pişen pirzolanın üstündeki folyoyu açıp bir müddet daha pişiriyoruz. Pişme süresi size kalmış az pişmiş veya çok pişmiş seviyor iseniz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Pişirdiğimiz pirzolayı pilav ve mevsim salatası eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pirzola Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Güncel

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri