Kalamar Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar nasıl pişirilir, kalamar deniz ürünlerini sevenlerin vazgeçemediği bir tercihtir. Ancak kalamarı hak ettiği pişirmek, lezzetini tam olarak almak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Özellikle kalamar ayıklandıktan sonra mutlaka marine edilmelidir. Hazırladığınız bu sosun içinde bekleyen kalamarı bir daha yıkamayacaksınız. Direkt olarak pişireceksiniz. Kalamarın en öneli özelliği dışı çıtır olacak, içi de yumuşak olacak. Kalamarı yumuşak yapan pişmeden önceki sosudur. Dışının çıtır olmasını sağlayan pişerken yapılan sosudur. Yani kalamar hem pişirmeden önce soslanacak hem pişirme esnasında hem de yerken yanında özel sosla tüketilecek. Şimdi kalamar nasıl pişirilir hep birlikte göz atalım.

Kalamar ayıklandıktan sonra sosa yatırılmalı

Kalamarı ayıklanmış olarak satın aldıysanız, bol suyla iyice yıkayın. Eğer dilimler halinde kesilmediyse, doğrama tahtası üzerinde kesin. Bu aşamada hazırlanan sos kalamarın yumuşacık pişmesini sağlar. Lastik gibi bir kalamar yemek istemiyorsanız, kalamarı böyle marine etmelisiniz. Kalamar yerli olursa, daha kısa süre sosta kalsa bile yumuşak olur. İthal denilen kalamarlar sosta daha uzun süre kalmalıdır. Aslında bu sosun hazırlanması oldukça kolaydır. Ancak balıkçılara sorsanız pek sır vermezler. Vereceğimiz tarifle mükemmel bir marine sos hazırlayacaksınız. Tavsiyemiz doğranmış kalamarları bir buzdolabı poşetine koymanızdır. Bunun içine 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı bildiğimiz toz karbonat ve 1 çay kaşığı tuz koyun. Bunları torbanın dışından kalamarları elinizle köpürte köpürte karıştırın. Hatta bir şişenin tersiyle hafifçe kalamarların üzerine de vurabilirsiniz. Bu şekilde torbada kalamarları hazırlarsanız çok rahat olur. Daha sonra torbayı bir kâseye koyarak buzdolabında dinlenmeye koyun. İsterseniz hemen pişirmediğiniz kalamarı buzluğa bile koyabilirsiniz. Hemen pişireceğiniz kalamarı 2-3 saat bekletin.

Kalamar pişirilirken de soslanmalı

Kalamarı pişireceğiniz zaman buzdolabından çıkarın. Torbanın içinden kalamarları bir tabağa alın. Bunları kesinlikle yıkamıyorsunuz. Marine sosla kalamar yumuşacık pişecek. Ancak dışının çıtır çıtır olması içinde bir sos hazırlayacağız birlikte. Şimdi yine bir buzdolabı poşetinin içine kalamarın miktarına uygun mısır unu, biraz irmik, yeteri kadar tuz, hatta karabiber gibi baharatlarda koyabilirsiniz. Ancak bu sosta pek baharat kullanmamanızı öneririz. Kalamarın kendi lezzetini koruması daha iyi olur. Tabağa çıkardığınız kalamarları da torbanın içine koyun. Torbadaki tüm malzemelerle birlikte kalamarın bulanmasını sağlayın. Gördüğünüz gibi her şeyin bir kolayı var. Yoksa kalamarları tek tek sosa bulamakla uğraşacaktınız.

Sıra kalamarı kızartmaya geldi. Tavanın içine bol miktarda sıvı yağ koyun. Yağın fazla olması çok önemli. Çünkü kalamar kısa sürede altın rengi gibi kızarmalı. Öyle çevirmekle falan zaman kaybetmemelisiniz. Fazla kızarırsa yine lastik kıvamında olur. Bu nedenle bol yağın içinde fazla sıkışık olmadan kalamarların kısa sürede kızartılması gerekir. Pişen kalamarları delikli kepçeyle alarak, içine kâğıt havlu açtığınız servis tabağına koyun. Böylece fazla yağını da çeker. Ancak hiç merak etmeyin marine sosta karbonat kullanıldığından, çok yağ çekmez. Artık kalamar servis edilmeye hazır. Ancak yanında özel sosu olmadan kalamar yemek de olmaz. Kalamarla servis edilen birkaç sos türü bulunmaktadır. Özellikle ceviz içi, ekmek içi, yoğurt ve mayonezle hazırlanan sosu herkes severek tüketir. Elinizin altında bu malzemeler olmazsa, sadece mayonez, limon suyu, tuz ve dövülmüş sarımsakla da kalamara yakışacak lezzetli bir sos hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde kalamarla birlikte ikram edeceğiniz sosları kendiniz hazırlayabilirsiniz. İsterseniz sosları baharatlarla lezzetlendirebilir, kalamarın keyifle yenmesini sağlayabilirsiniz. İşte kalamar nasıl pişirilir, nasıl soslanır, nasıl lezzetli olur bunlara cevap vermeye çalıştık. Umarız beğenmişinizdir.

Kalamar Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?