Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir

Balık, insan vücudu için önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle kış aylarında daha lezzetli olan balık, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Gelişim çağındaki çocukların balık tüketmesi son derece önemlidir. Kalsiyum deposu olduğundan dolayı, kemik gelişimine katkı sağlar. Yaşlı insanlarda da kemik erimesini en aza indirgemektedir. Balık, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve içerdiği yağlar özel yağlardır; başka hiçbir besinde bulunmayan yağlar içerir. Ayrıca, zayıflamak isteyenler ya da kilosunu kontrol altında tutmak isteyenler için de önemlidir. Haftada en az bir defa tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir.

Balık Pişirme Teknikleri

Balığın çeşitli pişirme teknikleri vardır. En çok tercih edilen pişirme yöntemleri ızgara, kızartma ve fırında pişirmedir. Bunun dışında çorbası ve rostosu da yapılabilir.

Izgara

Izgarada yapılacak olan balık büyük ve yağlı olmalıdır. Yağlı olmalıdır ki ızgaraya yapışmasın. Balıkları pişirmeden birkaç saat önce zeytinyağı ve soğan suyuyla ovalayıp bekletmek balığa daha da lezzet katacaktır. Balığın iki tarafından çizilmesi daha iyi pişmesini sağlayacaktır.

Yağda Kızartma

Yağda kızartılacak olan balık, küçük olmalıdır. Büyük balık kızartılacaksa dilimlenerek una bulanıp kızgın yağda pişirilmelidir. Balığı kızartmadan önce iyice kurulamak gerekmektedir.

Fırında Pişirme

Balıklar zeytinyağı, sarımsak ve salçayla soslanır. Üzerine soğan halkaları ve limon dilimleri koyularak fırın tepsisine dizilir. 180 derecelik fırında kızartılır.

Rosto

Balık büyük olmalıdır. Balığın içerisine hiçbir şey koyulmadan yüksek ısılı fırında pişirilir. Dışı çıtır çıtır, içi sulu olacaktır.

Sote

Tereyağında kalın tabanlı malzemeyle kaplı tavanın içinde iki tarafı birkaç dakika sotelenerek kızartılır.

Ekstra Bilgiler

Balığın besin değerini koruyarak pişirmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Balığı pişirirken aşırı yüksek ısıdan kaçının. Bu, balığın besin değerini kaybetmesine neden olabilir.
  • Balığı marine etmek, lezzetini artırır. Zeytinyağı, limon suyu ve çeşitli baharatlarla hazırlanan marinasyon sosları kullanılabilir.
  • Balığın taze olduğundan emin olun. Tazeliğini anlamak için gözlerinin parlak ve derisinin sıkı olmasına dikkat edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?