Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir, sazan balığı ağır akan dereler ve göllerde yaşayan bir tatlı su balığı türüdür. Pullu veya pulsuz olarak pek çok çeşidi olan sazan balıklarının renkleri ve şekilleri yaşadıkları bölgelere göre farklılıklar göstermektedir. Oldukça kılçıklı bir tatlı su balığı olan sazan balığının genellikle irileri tercih edilerek tüketilmektedir. Sazan balığı lezzeti bakımından sıklıkla tüketilen tatlı su balıkları arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Balığın hazırlanma şekillerinden ise en çok fırında pişirilen sazan özellikle tercih edilmektedir. Hem daha az yağ çekmesi adına hem de daha kolay çarçabuk hazırlanması ve farklı malzemelerle hazırlanan sos sayesinde daha leziz bir hale gelen fırında sazan balığını sizlerde zahmetsizce hazırlayarak sevdikleriniz ve kendiniz için özellikle hafta sonu yemeklerinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz.

Fırında Sazan Balığı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 tane sazan balığı
  • 2 tane orta boy domates
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 tane defne yaprağı
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar kekik
  • 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar tuz
Fırında Sazan Balığı Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza ilk olarak sazan balığı güzelce ayıklayıp temizleyerek başlayalım. Ardından iyice temizlenen sazan balıkları dış kabuğu ve iç kısmı bol su altında güzelce yıkanarak balıkların üzerine birkaç bıçak darbesiyle çizikler atılır. Bu hazırlanacak sosun balığın içine iyice geçerek işlemesi sonucunda daha lezzetli olmasını sağlar. Ardından sazan balıklar önce ortadan ikiye bölünerek dilimler haline getirerek sazan balıkları bir kenarda beklemeye bırakalım.

Balıklar hazır hale geldikten sonra patateslerin de kabuklarını soyarak dilimleyip, kuru soğanın da kabuklarını soyarak yarım ay şeklinde doğrayalım. Fırında sazan balığının sosu için sarımsakların kabuklarını soyarak bir miktar tuz yardımıyla döverek ezdikten sonra uygun bir kâse içine domates salçası, biber salçası, sıvı yağ, limon suyu, dövülmüş sarımsakları ilave edilelim. Ardından sosumuzun içine kekik, kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek sosumuzu hazır hale getirelim.

Daha sonra fırın tepsimizin tabanını yağladıktan sonra dilimlenmiş balıkları tepsiye döşedikten sonra aralarına dilimlenmiş patatesler, yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan domates dilimleri, defne yaprakları ve limon dilimini tepsiye yerleştirelim. Ardından hazır hale salçalı sosumuzu tepsiye yerleştirilmiş balıklar ve sebzelerin üzerine gezdirerek dökelim. Fırınımızı 200 derecede ısıtarak balık tepsimizi fırına sürerek 35-40 dakika kadar fırınlayarak tepsiyi fırından çıkartarak sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Sosis Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kokoreç Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nugget Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri