Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Et Nasıl Pişirilir

Bonfile et nasıl pişirilir sorusu, basit gibi görünse de lezzetli ve başarılı bir bonfile pişirmenin bazı önemli püf noktaları ve sırları vardır.

Et Seçimi ve Hazırlığı

Etin seçimi, dilimlenmesi, pişirme ısısı ve pişirme süresi sonucun iyi olması için büyük önem taşır. Öncelikle bonfile etin kaliteli ve taze olmasına dikkat edilmelidir. Ardından doğru pişirme teknikleri kullanılarak mükemmel sonuçlar elde edilebilir.

Bonfile Et İçin Gerekli Malzemeler

  • Bonfile (Dana bonfile tercih edilir)
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz (Mümkünse deniz tuzu)
  • Alüminyum folyo

Püf Noktalar

  • Tabanı kalın döküm veya ızgara tava kullanın
  • Hazırlığa başlamadan önce eti dolaptan 5-10 dakika önce çıkararak oda sıcaklığında bekletin
  • Bonfilenin gerçek tadını alabilmek için çok fazla pişirmeyin

Bonfile Et Nasıl Pişirilir?

Öncelikle etlerin her tarafına zeytinyağı sürerek 5 dakika yağın emilmesi için bekletin. Sonrasında bolca tuzu etlerin üzerine serpiştirip fırça yardımı ile et, yağ ve tuzu harmanlayın. Son olarak, karabiberi de eşit şekilde etlerin üzerine serpiştirip baharatlama işlemini bitirin. Sonraki aşama, bonfilemizin mükemmel olması için tavanızın yüksek sıcaklıkta olmasıdır. İstenilen sıcaklığı yakaladığınızda, etlerinizi birbirine değmeyecek şekilde tavaya yerleştirin ve harika cızırtıları duyduğunuzdan emin olun. 1'er dakika ara ile ortalama 4-6 defa ters yüz çevirerek istediğiniz o enfes kahverengiyi yakalayıp etin suyunu içine hapsederek mühürlenmesini sağlayın.

Fırında Pişirme

Eti az pişmiş sevenler için hem dışı gevrek hem içi yumuşacık bonfilemiz hazır olacaktır. Ancak eti iyi pişmiş seviyorsanız, bu aşamadan sonra fırının demir ızgarası üzerine alüminyum folyoyu açıp bonfilemizi sararak yüksek sıcaklıktaki fırında ortalama 50-60 dakika pişirin. Bonfileler servise hazır.

Servis Önerileri

Bonfile etinizi, yanına sebzeler ve patates püresi gibi garnitürlerle servis edebilirsiniz. Ayrıca, etin üzerine bir parça tereyağı ekleyerek ekstra lezzet katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?