Bonfile Et Nasıl Pişirilir Bonfile et nasıl pişirilir sorusu, basit gibi görünse de lezzetli ve başarılı bir bonfile pişirmenin bazı önemli püf noktaları ve sırları vardır. Et Seçimi ve Hazırlığı Etin seçimi, dilimlenmesi, pişirme ısısı ve pişirme süresi sonucun iyi olması için büyük önem taşır. Öncelikle bonfile etin kaliteli ve taze olmasına dikkat edilmelidir. Ardından doğru pişirme teknikleri kullanılarak mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Bonfile Et İçin Gerekli Malzemeler
Püf Noktalar
Bonfile Et Nasıl Pişirilir? Öncelikle etlerin her tarafına zeytinyağı sürerek 5 dakika yağın emilmesi için bekletin. Sonrasında bolca tuzu etlerin üzerine serpiştirip fırça yardımı ile et, yağ ve tuzu harmanlayın. Son olarak, karabiberi de eşit şekilde etlerin üzerine serpiştirip baharatlama işlemini bitirin. Sonraki aşama, bonfilemizin mükemmel olması için tavanızın yüksek sıcaklıkta olmasıdır. İstenilen sıcaklığı yakaladığınızda, etlerinizi birbirine değmeyecek şekilde tavaya yerleştirin ve harika cızırtıları duyduğunuzdan emin olun. 1'er dakika ara ile ortalama 4-6 defa ters yüz çevirerek istediğiniz o enfes kahverengiyi yakalayıp etin suyunu içine hapsederek mühürlenmesini sağlayın. Fırında Pişirme Eti az pişmiş sevenler için hem dışı gevrek hem içi yumuşacık bonfilemiz hazır olacaktır. Ancak eti iyi pişmiş seviyorsanız, bu aşamadan sonra fırının demir ızgarası üzerine alüminyum folyoyu açıp bonfilemizi sararak yüksek sıcaklıktaki fırında ortalama 50-60 dakika pişirin. Bonfileler servise hazır. Servis Önerileri Bonfile etinizi, yanına sebzeler ve patates püresi gibi garnitürlerle servis edebilirsiniz. Ayrıca, etin üzerine bir parça tereyağı ekleyerek ekstra lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun. |