Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür mantarı nasıl pişirilir, kültür mantarı lezzetli bir yiyecektir ancak nasıl pişirildiği bilinirse daha lezzetli olur. Kültür mantarı pişirmek oldukça kolay bir yemektir. Sağlık açısından da çok faydalıdır. Yorgunluğu giderir, sinirlere iyi gelir, göze ve vücuda kuvvet verir, içerdiği protein değeri et ile aynı eşdeğerdedir.

Kültür mantarını için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo kültür mantarı
  • Bir adet soğan
  • 1 bardak su
Kültür mantarı nasıl yapılır?

Öncelikle kültür mantarlarını güzelce bir temizleyip üzerindeki siyahlıkları soyunuz. Beş dakikaya yakın ılık suda bekletiniz. Daha sonra bir tencereye çok az sıvı yağ dökün ve bir adet soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye boşaltınız. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. O sırada mantarları çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve tencereye dökünüz. Yeterince tuz ilave ediniz ve bir bardak su döküp tencerenin ağzını kapatınız.15 dakikaya yakın piştikten sonra kapatınız. 5-6 tencerede bekletiniz. Ondan sonra kültür mantarı servise hazırdır. Yanına biraz roka ve tere ile servise sunabilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşınız.

Afiyet olsun.

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?