Karides Nasıl Pişirilir?
21 Haziran 2024

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides, deniz ürünleri arasında balıklardan sonra en çok tüketilen besindir. Kalorisi düşük olmasına rağmen kolesterol değeri yüksektir. Bu nedenle, kolesterol seviyeleri yüksek olan bireylerin karides tüketimine dikkat etmeleri gerekmektedir. Öte yandan, kilo fazlalığı olanlar için de oldukça yararlıdır. Karides, antioksidan deposu bir besindir ve çeşitli şekillerde pişirilerek tüketilebilir. Karides salatası yapabilir, fırında domatesli ve kaşarlı olarak pişirebilir veya jumbo karidesleri ızgarada ya da mangalda pişirebilirsiniz. Karidesi garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Evde sütlü balık yaptığınızda mükemmel bir uyum sağlar.

Karidesin Hazırlanması

Karides pişirirken en önemli unsur kabuklarının ayıklanmasıdır. Bunun yanında, haşlamadan önce bağırsaklarını temizlemelisiniz. Karidesin sırt kısmına bir çizik atarak bağırsaklarını kolayca çıkarabilirsiniz. Bu işlemi karides piştikten sonra yapamazsınız. Eğer zorlanırsanız, sırtındaki bağırsakları bıçağın ucunu kullanarak hafifçe kazıyabilirsiniz. Karidesin kabuklarını ayıklamak için önce haşlamalısınız. Ancak iri karideslerin kabuklarını haşlamadan önce ayıklayabilirsiniz. Karidesin kafasını da ayıklama sırasında koparın. Önce karidesin bacaklarını ve kafasını koparırsanız, üzerindeki kabuğu daha rahat çıkarabilirsiniz. Pişirme sırasında lezzetini artırmak isterseniz, haşlama suyunu baharatlarla ve çeşitli malzemelerle lezzetlendirebilirsiniz. Zamanınız olursa, karidesi ayıkladıktan sonra fazla olan kısmını buzluğa atabilirsiniz. Böylece karides istediğinizde ayıklama zahmetine katlanmadan direkt pişirebilirsiniz.

Karides Salatası Tarifi

Karidesi bu şekilde pişirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer salatasını yapmak istemezseniz, tarifimizdeki gibi karidesi haşladıktan sonra tereyağında hazırladığınız domates sos ile birlikte fırında pişirebilirsiniz. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak, üzerini nar gibi kızartabilir ve sıcak olarak servis edebilirsiniz. Karides, size çok farklı lezzetler tattıracak bir deniz ürünüdür. Bu nedenle aşağıdaki tarifi de denemenizi öneririz.

Karides Salatası İçin Gereken Malzemeler
  • 500 gram karides
  • 3-5 dal maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Karidesin Haşlama Suyu Malzemeleri
  • 1 ince dilim kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım havuç
  • 6-7 dal maydanoz (süsleme amacıyla kullanılacaktır)
  • 1 adet defne yaprağı
  • Çay kaşığının ucuyla kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar su

Karidesin Pişirilmesi

Önce karideslerin haşlama suyunu hazırlayın. Sebzelerin hepsini ayıklayıp, küçük parçalar halinde doğrayın. Bunları suyla birlikte bir tencereye alın. Baharatları, tuzu ve bir yemek kaşığı sirkeyi ilave ederek ocakta kaynatın. Daha sonra bu suyu süzgeç yardımıyla süzün. Yeniden tencerenin içine aldığınız haşlama suyuna ayıklanmış karidesleri atarak pişirin. Karidesin pişme süresi, suyun kaynamasıyla birlikte 8-10 dakika sürer. Zaten karideslerin piştiğini renklerinden kolayca anlayabilirsiniz. Karidesin eti bembeyaz olur. Eğer haşlamadan önce karidesin kabuklarını ayıkladıysanız, hemen suyunu süzerek ılınmasını bekleyin. Daha sonra karidesleri bir servis tabağına alın. Bir kâsede sızma zeytinyağını, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın. Bunu haşlanmış karideslerle karıştırın. Ardından karides tabağını biraz buzdolabında dinlendirin. Yemek zamanında masanın en güzel yerine yerleştirebilirsiniz. Gördüğünüz gibi, karides nasıl pişirilir ve nasıl hazırlanır diye endişelenmeyin. Oldukça kolay bir şekilde karidesleri pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Güncel

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?