Et Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir, birçok insan etin ağızda dağılmasını ve lokum gibi olmasını ister. Ancak bazı püf noktalar bilinmediği için et genellikle sert veya pişmemiş olur. Bu şikâyetlerin son bulması için bugün size elimizden geldiğince et nasıl pişirilir sorusunu cevaplamaya çalışacağız. Eti iyi pişirmenin en önemli yolu, etin doğru bir şekilde seçilmesidir. Tencerede yapılan yemekler için ayrı, kepap tarifleri için ayrı, mangalda kullanılması için etin ayrı seçilmesi gerekir. Ancak ilk olarak seçilen et; sinirsiz, güzelce temizlenmiş, steril ve yeterince dinlenmiş olmalıdır. Bu yüzden güvendiğiniz kasaplardan et alışverişi yapmanız tavsiye edilmektedir.

Doğru etin seçilmesinden sonra iyi et pişirmenin ikinci şartı, eti marine etmektir. Eti zeytinyağı, süt, soya sosu veya baharatlarla marine edebilirsiniz. Kırmızı et için en ideal marine süresi 2-24 saattir. Marine edilmiş etler; kızartılabilir, yemeklerde kullanılabilir veya mangalda kullanılabilir.

Izgara veya mangal yapacaksanız eğer marine için zeytinyağı ve baharatlı marineyi tercih edebilirsiniz. Eğer tavada et pişirmek isterseniz eti süt ile marine edebilirsiniz. Fırında et pişirmek isterseniz eğer zeytinyağı ile marine etmeniz tavsiye edilir.

Marine işleminden sonra en önemli püf noktalardan biri de eti doğru mühürlemektir. Bu yöntem sayesinde etin suyun içinde hapsedilir. Tencerede yapılan yemeklerde soğanlar kavrulmadan önce etleri kızgın tavaya atılabilir, az dibi tuttuktan sonra pişirmeye başlanabilir. Özellikle de tencere dibine yapışan et yemeğe güzel tat katmaktadır.

Izgara veya mangal yapımında eti sürekli olarak ters düz çevirmek bir yöntem değildir. Elinizdeki maşa ile ete en fazla 3 defa dokunulur. 1. Dokunuşta eti mangala yerleştirmeli, 2. Dokunuşta pişmeyen taraf çevrilmeli ve son dokunuş eti mangaldan almak gerekir. Fırında yapılacak etlerin de daha önce bir demir döküm tavada kızartılması etin, daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar.

Eğer haşlama yapacaksanız marine işlemini kullanmaya gerek kalmaz. Ancak diğer bütün et pişirme işlemlerinde 2-3 dakika kadar da olsa eti marine edin. Bu kısa sürede bile etin tadının nasıl değişeceğini göreceksiniz. Ayrıca etin hızlı pişmesi ve yumuşak olması için iki üç damla elma veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke, etin daha hızlı pişmesini sağlamaktadır.

Et Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Editörün Seçtiği

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

İlginizi Çekebilir

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri