Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir Besin değeri oldukça yüksek olan kuru fasulye, sağlığa birçok faydası olan bir baklagildir. Yüksek oranda antioksidan içeren kuru fasulye, kansere yakalanma olasılığını azaltması ve kolesterol düzeyini büyük oranda düşürmesi nedeniyle tüketilmesi gereken önemli bir besindir. Geleneksel bir yemek olan kuru fasulye, kuşbaşı et veya parça kemiklerle pişirildiğinde çok daha lezzetli olur. Protein bakımından oldukça zengin olan kuru fasulye yemeği, yanında pirinç pilavı ile sunulduğunda tadına doyulmaz. Kuru Fasulye Malzemeleri
Kuru Fasulye Nasıl Yapılır? Kuru fasulye yemeğini isterseniz kuru fasulyeyi bir gün önceden suya ıslatabilirsiniz ya da düdüklü tencerenin içerisinde biraz su ilave ederek 10-15 dakika kadar haşladıktan sonra yapabilirsiniz. Ben kuru fasulyeleri haşlayarak yapmayı tercih ediyorum. Çünkü kuru fasulyeler haşlandığında gazı da gitmiş oluyor. Öncelikle düdüklü tencerenin içerisine yarım çay bardağı sıvı yağı ilave ederek kuşbaşı etleri hafif kavuralım. Daha sonra yemeklik doğramış olduğunuz kuru soğanları ve yeşil biberleri düdüklü tencerenin içerisinde biraz kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri de ilave edip karıştırın. Yemeğinizin salçasını da ilave ettikten sonra 6 su bardağı suyu, baharatları ve tuzu da ekleyip karıştırın. Son olarak da kuru fasulyeleri ilave edip karıştırdıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencere ses çıkarmaya başladıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Yemeğiniz yarım saat kadar dinlendikten sonra yanına salata ve pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Kuru fasulye yemeği, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir ve genellikle kış aylarında daha çok tercih edilir. Kuru fasulyenin gaz yapıcı etkisini azaltmak için haşlama suyunu dökebilir veya haşlama işleminde bir miktar kimyon ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kuru fasulye yemeğini daha lezzetli hale getirmek için içine pastırma veya sucuk ekleyebilirsiniz. Kuru fasulye, protein ve lif açısından zengin olduğu için vejetaryenler ve veganlar için de ideal bir besin kaynağıdır. Afiyet olsun. |