Lüfer Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Balığı Nasıl Pişirilir, Buğulama, kâğıt kebabı, pilav, pilaki, ızgara ve tavası da yapılabilen lüfer balığı, oldukça yağsız bir balıktır. Özellikle de Karadeniz'den ve İstanbul boğazından yakalanan lüfer balığının tadı harikadır. Ekonomik değeri oldukça yüksek olan lüfer balığı kendine özgü lezzeti olan bir balık türü olması nedeniyle özel bir balıktır. Besin değerleri oldukça yüksek olan bu balığın ızgara yapımını sizlerle paylaşmak istedim tadı çok harika oluyor. Umarım beğenirsiniz.

Izgarada lüfer balığı tarifi

Malzemeleri
  • 4 adet orta büyüklükte lüfer balığı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kasığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Dereotu, roka ve çeri domates
Izgarada lüfer balığı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle balıklarınızı temizleyerek kanları iyice gidene kadar bol su ile yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. Bir kabın içerisine mısır ununu, tuzu, toz biber ve pul biberi ilave edip karıştırın. Daha sonra ızgaranızı yakın ve ızgara telini hafif yağlayın. Suyunu süzen balıkların üzerine bıçak yardımı ile çentikler attıktan sonra balıkları bir adet limonun suyuna batırıp mısır unlu karışıma buladıktan sonra ızgara telinin üzerine balıkları yerleştirin. Balıklar pişerken üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağını sürün. Balıkların altı ve üstü iyice piştikten sonra balıkları servis tabaklarına alın ve yanlarında dereotu, roka ve çeri domates ile balıklarınız soğumadan servis yapın.

Lüfer Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Güncel

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Ebegümeci Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?