Kestane, besin değeri yüksek olduğu için sağlığa oldukça faydalıdır. Kış aylarının vazgeçilmez kuru yemişlerinden biri olan kestane, birçok farklı yöntemle pişirilebilir. Kestane Pişirmenin Hazırlık Aşamaları
Sobada Kestane Pişirme En çok tercih edilen kestane pişirme yöntemidir. Kış aylarında sıkça yapılır ve tüketilir. Orta ateşte yanan sobanın üzerine çizilen kestaneler dizilir ve arkalı önlü pişirilir. Çizilen yerler kızardıkça açılır. Kestaneler yaklaşık 10-15 dakika pişirilir ve daha sonra isteğe göre çay ile tüketilir. Fırında Kestane Pişirme Fırın 200 dereceye önceden ısıtılır. Daha sonra kestaneler tuz ve birkaç damla yağ ile ovulur. Fırın tepsisine tek sıra olacak şekilde dizilen kestaneler, yaklaşık 30 dakika pişirilir. Piştikten sonra isteğe göre servis edilir. Tavada Kestane Pişirme Teflon veya tabanı kalın olmayan bir tavanın içerisine kestaneler konulur ve tuzlanır. Daha sonra orta ateşte ocağın üzerine konur ve tavanın ağzı kapatılır. Kestaneler bir süre çıkan suyu ile haşlanır. Ardından tavanın kapağı açılır ve ocağın altı daha çok açılarak yüksek ateşte sürekli karıştırılarak kestaneler pişirilir. Piştikten sonra isteğe göre servis edilir. Mikrodalgada Kestane Pişirme Çizilmiş kestaneler, mikrodalgaya uygun bir tabağın içerisine konulur ve yüksek derecede pişirilir. Kestaneler çizilmemişse pişme esnasında patlayabilir ve zararlı durumlara sebep olabilir. Bu yüzden dikkatli olunmalıdır. Tencerede Kestane Pişirme Derin bir tencerenin içerisine pişirilecek kestanelerin üzerini geçecek şekilde su konulur. İçerisine bir tatlı kaşığı tuz eklenerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine kestaneler konulur ve kontrol edilerek pişene kadar kaynatılır. Piştikten sonra isteğe göre servis edilir. |