Hazır Mantı Pişirme Mantı, Kayseri yöresine ait Türk mutfağının özel lezzetlerinden biridir. Mantı, tadına doyulmayan ve herkes tarafından zevkle yenilen ancak oldukça zahmetli bir hamur yemeğidir. Bu yüzden mantı yapmak büyük beceri gerektirir. Canı mantı isteyen herkes hemen kalkıp mantı yapamaz. Bu nedenle marketlerde kolayca bulabileceğimiz paket ya da hazır mantılar imdadımıza yetişir. Evde yapılan mantı kadar lezzetli olması, yapılacak mantı sosuna bağlıdır. Şimdi sizlerle yapımı yalnızca 15 dakika süren hazır mantının nasıl pişirileceğini paylaşacağım. Hazır Mantı Malzemeleri
Hazır Mantı Nasıl Yapılır? Bir tencereye su, biraz tuz ve biraz yağ koyup kaynatın. Kaynayan suyun içerisine mantıları atın. Bir taraftan sarımsakları soyup havanda dövün. Yoğurdun içerisine tuz ve sarımsakları karıştırın. Mantılar yumuşayınca süzün. Bir tavaya tereyağı, karabiber, pul biber ve salçaları koyup kavurun. Mantılar biraz soğuduktan sonra üzerine yoğurdu dökün. Ardından hazırladığınız sostan yoğurdun üzerine gezdirin. Üzerine bir tutam kuru nane serpip servis edin. Mantıyı servis ederken üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, mantının yanında taze yeşillikler ve domates dilimleriyle taze bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |