Hamsi Nasıl Pişirilir? Hamsi, Karadeniz'in en meşhur ve en lezzetli balıklarından biridir. Karadeniz denildiğinde ilk akla gelen hamsidir. Karadeniz'de hamsinin birçok çeşidi yapılmaktadır. Hatta öyle ki hamsili pilav, hamsi çorbası, hamsi buğulama, hamsi kızartma gibi birçok hamsi ile yapılan yemek çeşitleri bulunmaktadır. Hamsi, kış aylarının vazgeçilmezi ve başlı başına bir yemektir. Sadece salata ve çorba ile enfes balık ziyafetleri çekebiliriz. Hamsi, omega-3 yönünden oldukça zengin bir besindir ve şartlar elverdiği sürece bol miktarda tüketmekte fayda vardır. Hamsi nasıl pişirilir, hamsi nasıl pişirilirse daha sağlıklı olur, doğru bir şekilde pişirip tüketirsek oldukça faydasını görebiliriz. Hamsi, gelişim çağındaki çocukların boylarının uzamasına ve zekâ gelişimine yardımcı olur. Biz de tüketiminin insan sağlığına faydalı olduğunu düşündüğümüz hamsinin nasıl pişirildiğine bir bakalım. Hamsi Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler
Hamsi Nasıl Pişirilir? Öncelikle hamsileri temizleyip yıkıyoruz ve süzgeçte sularını süzmeye bırakıyoruz. Daha sonra patatesleri soyup yuvarlak halkalar şeklinde doğruyoruz. Fırın tepsisinin içerisine folyo serip doğradığımız patatesleri, kapya biberleri ve sivri biberleri diziyoruz. Daha sonra sebzelerin üzerine halka şeklinde doğradığımız soğanları ve ara ara serptiğimiz sarımsakları ekliyoruz. Üzerine tuz ve karabiberle karıştırdığımız hamsileri tek tek diziyoruz. Ardından kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri serpiştiriyoruz. Hamsilerin kokusunu alması için kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığımız limonları hamsilerin üzerine diziyoruz. Son olarak bıçakla ince kestiğimiz tereyağını hamsilerin üzerine serpiştiriyoruz. Eriyen tereyağı ve balıkların saldığı su, alttaki sebzelere enfes bir lezzet verecektir. Hazırladığımız hamsiyi önceden ısıttığımız 180 derece fırında, hamsiyi sevdiğiniz şekilde ister buğulama olarak isterseniz biraz fazla pişirip çıtır çıtır kızartabilirsiniz. Pişirdiğimiz hamsiyi dilerseniz enfes bir mevsim salata, dilerseniz sıcacık bir çorba eşliğinde servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. Hamsi Pişirmenin Püf Noktaları
Ek Bilgiler Hamsi, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda besin değeriyle de öne çıkar. İçeriğindeki yüksek omega-3 yağ asitleri, kalp sağlığını korur ve beyin fonksiyonlarını destekler. Ayrıca, protein ve çeşitli vitaminler açısından da zengindir. Bu nedenle, haftada en az bir kez hamsi tüketmek, dengeli bir beslenme için önemlidir. |