Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi nasıl pişirilir, Hamsi Karadeniz'in en meşhur en lezzetli balıklarındandır. Karadeniz denildiğinde ilk akla gelen hamsidir sanırım. Karadeniz'de hamsinin birçok çeşidi yapılmaktadır hatta öyle ki hamsili pilav, hamsi çorbası, hamsi buğulama, hamsi kızartma ve benzeri birçok hamsi ile yapılan yemek çeşitleri bulunmaktadır. Hamsi kış aylarının vazgeçilmezi ve başlı başına bir yemektir. Sadece salata ve çorba ile enfes balık ziyafetleri çekebiliriz. Hamsi omega 3 yönünden oldukça zengin bir besindir ve şartlar elverdiği sürece bol miktarda tüketmekte fayda vardır. Hamsi nasıl pişirilir, hamsi nasıl pişirilirse daha sağlıklı olur, doğru bir şekilde pişirir tüketirsek oldukça faydasını görebiliriz. Hamsi gelişim çağındaki çocukların boylarını uzatır ve zekâ gelişimine yardımcı olur. Bizde tüketiminin insan sağlığına faydalı olduğunu düşündüğümüz hamsinin nasıl pişirildiğine bir bakalım.

Hamsi pişirmek için gerekli malzemeler
  • 1 kilo hamsi balık,
  • 2 adet patates,
  • 2 adet kapya biber,
  • 2 adet sivri biber,
  • 2 adet domates,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 adet limon,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
Hamsi Nasıl Pişirilir Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamsileri temizleyip yıkıyoruz ve süzgeçte sularını süzmeye bırakıyoruz. Daha sonra Patatesleri soyup yuvarlak halkalar şeklinde doğruyoruz. Fırın tepsisinin içerisine folyo serip doğradığımız patatesleri, kapya biberleri, sivri biberleri seriyoruz. Daha sonra sebzelerin üzerine halka şeklinde doğradığımız soğanları ve ara ara serptiğimiz sarımsakların üzerine tuz ve karabiberle karıştırdığımız hamsileri tek tek diziyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domatesleri serpiştiriyoruz. Hamsilerin kokusunu alması için kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığımız limonları hamsilerin üzerine diziyoruz. Son olarak bıçakla ince kestiğimiz tereyağını hamsilerin üzerine serpiştiriyoruz. Eriyen tereyağı ve balıkların sızan suyu alttaki sebzelere enfes bir lezzet verecektir. Hazırladığımız hamsiyi önceden ısıttığımız 180 derece fırında hamsiyi sevdiğiniz şekilde ister buğulama olarak isterseniz biraz fazla pişirip hamsileri çıtır çıtır kızartabilirsiniz. Pişirdiğimiz hamsiyi dilerseniz enfes bir mevsim salata dilerseniz sıcacık bir çorba eşliğinde servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Hamsi Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Güncel

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tenekede Tavuk Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bamya Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir?

Fırında Palamut Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Büyük Balık Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Havyar Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Kaburga Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?