Biftek Nasıl Pişirilir? Biftek, et severlerin hayır diyemeyeceği muhteşem bir lezzet ve protein deposudur. Ancak, biftek pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Herkes yediği etin yumuşacık olmasını ister. Bu nedenle, bifteği doğru şekilde pişirmek çok önemlidir. Bifteğin Hazırlanması Biftek pişirirken, içinde bulunan suyu kaybetmeden pişirilmesi gerekmektedir. Eğer et içindeki suyu kaybederse, bir daha asla o suyu hapsedemez ve et sertleşir. Bu durumda yapılması gereken en önemli şey, yanmaz bir teflon tavayı iyice ısıtıp etleri içine atıp çevirerek pişirmektir. Tuzlama ve Oda Sıcaklığı Biftek sotelenirken asla tuz atılmamalıdır. Bu aşamada ete tuz atmak, etin suyunu bırakmasına neden olur ve bu da etin sertleşmesine yol açar. Biftek tavaya atılmadan önce biraz tuzlanmalıdır. Püf noktalardan biri de pişirilecek etin mutlaka oda sıcaklığında olması gerektiğidir. Buzluktan çıkarılıp hemen tavada kızartılmaya başlanan et, kayış gibi sertleşip yenmez hale gelir. Mühürleme İşlemi Tavayı ısıtıp eti kavurma işlemine mühürleme adı verilir. Mühürleme, etin içindeki suyun hapsolması anlamına gelir. Kısaca, biftek nasıl pişirilir anlatalım. Mühürleme işlemi gayet basit bir yöntemdir. Biftek Malzemeleri
Biftek Nasıl Yapılır? Yanmaz teflon bir tava ocağa alınarak ısıtılır. Daha sonra üç yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Yağ kızardıktan sonra dikkatli bir şekilde tuzlanan biftekler tavaya atılır. İki yüzü de kızaran biftekler, isteğe göre kekik ve pul biberle süslenerek servise sunulur. Ekstra İpuçları
Biftek pişirmenin inceliklerini öğrendikten sonra, bu muhteşem lezzeti dilediğiniz zaman kolayca hazırlayabilirsiniz. Doğru tekniklerle pişirilen biftek, sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. |