Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir, sert kaslı yapısı olduğu için pek fazla tercih edilmeyen tavuk taşlık, lezzetli olduğunu düşünen birçok insan tarafından da tüketilir. Taşlık, tavuğun işkembesi olarak da tabir edilir. Tavuklarda mide, ön mide ve taşlık olarak ikiye ayrılmaktadır. Hayvanın tükettiği besinler yemek borusundan sindirim salgılarının yapıldığı ön mideye gelir. Ön mideden sonraki yapı taşlık olarak adlandırılmıştır. Kaslı yapısı ile tohumların parçalanmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu bölgeye kaslı midede denmektedir. Bu kasların güçlü kasılması sonucu besinler mekanik olarak parçalanır. Tavuklar, yem yerken taş veya tozları da yutarlar. İşte alınan bu taş vb. Maddeler taşlık denilen bölgede parçalanır. Şimdi hepinizin merak ettiği tavuk taşlık nasıl pişirilir buna bir bakalım.

Tavuk taşlık malzemeleri
  • Yarım kilo tavuk taşlık
  • 2 adet orta boy soğan
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Tavuk taşlık yapılışıi

İlk önce tavuk taşlıklar tek tek kontrol edilir ve iç kısmındaki zar kısmı soyularak çıkarılır. Eğer varsa taşları da temizlenir. Taşlık genellikle zarı temizlenmiş olarak satılır. Ancak bazılarında arada zar veya taş çıkabilir. Bu nedenle bol suyla yıkanmalıdır.

Daha sonra taşlık küp şeklinde doğranır. Etinin sert olması sebebiyle yarım saat kadar haşlanması gerekmektedir. Bu sırada soğanlar küp-küp doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur. Aynı şekilde biberlerin tohumları çıkarılır ve doğranır. Biberler, doğrandıktan sonra soğanlar ile pişirilir. Domatesler de doğranır ve tencereye atılır. Haşlanmaya bırakılan taşlık da bu karışıma eklenir. Son olarak istenen baharatlar, pul biber, tuz ve kekik eklenir. Yemek piştikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Güncel

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Suda Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Dana Biftek Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri