Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?
22 Temmuz 2024

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?


Kuru bamya çorbası, en çok sevilen yemeklerimiz arasında yer alır. Yapımı biraz uğraştırsa da lezzeti ile sofralarımızda sık sık yer alır. Kuru bamya alırken küçük taneli olanlarını tercih etmek son derece önemlidir. Küçük bamyalar, yemeklerin daha lezzetli olmasını sağlar. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez çorbalarından biri olan bamya, misafirler tarafından da keyifle tüketilir.

Kuru Bamya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Üç iplik kuru bamya
  • 250 gram yağsız kuşbaşı et
  • İki adet domates
  • Bir adet yeşil biber
  • Bir adet kuru soğan
  • Üç yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı toz biber
  • Bir bardak sıvı yağ
  • Aldığı kadar su
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı limon suyu

Kuru Bamyanın Hazırlanışı

Öncelikle kuru bamya yemeğini yapmadan önce, bamyaları sofra bezinin arasına koyup iyice birbirine sürterek üzerindeki küçük tüylerin gitmesini sağlarız. Bu sürtme işlemi ne kadar uzun sürerse bamyalar o kadar güzel temizlenir. Temizlediğimiz kuru bamyaları güzelce yıkadıktan sonra tencerenin içerisine koyup, üzerine yaklaşık olarak iki litre kadar su ilave ederek haşlamaya bırakırız. Haşlanmakta olan bamyaların su kaynamadan önce bir yemek kaşığı tuz ve limon suyunu ilave ederiz. Limon suyu eklemek, bamya haşlanırken salgıladığı mukusun azalmasını sağlar. Ara sıra bamyaları kontrol ederek pişip pişmediğine bakarız. Pişmeye yakın ocağın altını kapatıp, bamyaları süzeriz. Süzdüğümüz bamyaların üzerine soğuk su ilave ederek, salgıladığı mukusun gitmesini sağlarız.

Yemeğin Hazırlanışı

Şimdi başka bir tencerenin içerisine öncelikle sıvı yağımızı ilave edip, ocağın altını yakarız. Küçük küçük doğradığımız etleri içerisine atıp kavurma işlemine başlarız. Etlerimiz kavrulurken, soğanları soyup küçük doğrayarak tencereye ilave ederiz. Etle birlikte kavrulan soğanların üzerine temizlediğimiz ve doğradığımız ince yeşil biberleri ekleyerek kavurma işlemine devam ederiz. Diğer taraftan da domatesleri soyup küp doğrayarak karışıma ilave ederiz. Bütün malzemelerin kavrulduğundan emin olunca içerisine domates salçası ve biber salçasını da ekleyip güzelce kavururuz. Biraz salça ile kavurup özleşmesini sağlarız. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra içerisine toz biber ve bir miktar limon suyu ilave ederek, yaklaşık üç litre su koyup içine haşlanmış bamyaları ekleriz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yemeğin içerisindeki bamyaların miktarını isteğe göre artırmak ya da azaltmaktır. Bamya çok olsun diyorsanız, yani çok taneli olsun isterseniz bamya miktarını artırmalısınız. Ancak çorba gibi olsun diyorsanız bamya miktarını biraz azaltmanız gerekir. Daha sonra bamya çorbamız kaynadığı zaman kısık ateşte yirmi dakika kaynatıp, ocağın altını kapatırız. 10 dakika dinlendikten sonra kuru bamya çorbası yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Ispanak Nasıl Pişirilir?

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Güncel

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Güncel

Köfte Nasıl Pişirilir?

Köfte Nasıl Pişirilir?