Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Levreği Nasıl Pişirilir

Deniz levreği, fosfor ve omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besindir. Beyin sağlığına ve hafızaya olan faydaları nedeniyle, haftada en az iki kez tüketilmesi önerilmektedir. Deniz levreği, balık severler arasında oldukça popülerdir ve çeşitli pişirme yöntemleriyle sofralarda yer bulur. Bu makalede, lezzetli bir deniz levreği buğulama tarifini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Deniz Levreği Malzemeleri

  • 3-4 adet limon
  • 3 adet domates
  • 5-6 dal taze biberiye veya maydanoz
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı değirmen karabiber
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı

Deniz Levreği Hazırlık Süreci

Levreğin avlanması zor bir balık olduğu için, lezzetli eti diğer balıklara nazaran biraz daha pahalı olabilir. Satın alınan levrek, balıkçıda temizletilmeli ve dilimlenmelidir. Balıklar iyice yıkandıktan sonra, kuru soğanlar halka şeklinde dilimlenir ve yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirilir. Balıklar, önlü arkalı şekilde tuzlanır ve soğanların üzerine dizilir.

Deniz Levreği Pişirme Süreci

Limonlar dilimlenir ve bir limonun suyu sıkılır. Domatesler dilimlenir. Balıkların üzerine önce zeytinyağı gezdirilir, ardından limon suyu dökülür ve karabiber serpiştirilir. Limon dilimleri, domates dilimleri ve en son olarak biberiyeler ya da maydanozlar balıkların üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında balıklar pişirilir. Pişirme süresi damak zevkine göre ayarlanabilir, genellikle yarım saat pişirmek yeterli olur.

Yanında limon dilimleri, bol salata ve mısır ekmeği ile servis etmek, bu lezzeti daha da artıracaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Güncel

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dalak Nasıl Pişirilir?

Dalak Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Fırında Balık Pişirme Nasıl Yapılır?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kinoa Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?