Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?
21 Temmuz 2024

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir

Dana bonfileyi pişirmek birçok kişi için basit bir iş gibi görünebilir, ancak en iyi sonuçları elde etmek için bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir. Özellikle et seçimi, dilimlenmesi, pişirme ısısı ve süresi büyük önem taşır. Bonfile, sığır ve dana gibi büyükbaş hayvanların sırt bölgesinin iç kısmında, sokum kısmı ile antrikot arasında bulunan, bir ucu kalın ve bir ucu ince olan et parçasıdır. Lezzeti ve görünümü nedeniyle etlerin kralı olarak kabul edilir. Bonfile satın alırken, yaklaşık 1,5-2 kilogram arasında olmasına özen gösterilmelidir. Kalın etlerin daha yumuşak ve suyunu kaybetmeden pişirilmesi için yüksek ısıda mühürlenmesi gerekmektedir. Mühürleme işlemi, etin suyunu kaybetmeden ve kurumadan daha lezzetli ve lokum kıvamında pişmesini sağlar. Mühürleme yapılmadan pişirilen etler tatsız ve kuru olabilir.

Dana Bonfilenin Hazırlanması

Bonfile, büyük bir et parçası olduğundan öncelikle sinirlerinden ve yağından ayrılmalıdır. Sinirleri ve yağı alınmış bonfileyi yaklaşık 200 gramlık parçalar halinde kesebilirsiniz. Daha sonra bu parçaları ortalama 1,5-2 cm kalınlığında olacak şekilde ezelim. Ancak bonfile etlerin çok ince olmamasına dikkat edilmelidir, çünkü ince bonfile etler pişirilme sırasında kuru ve lezzetsiz olur. Eğer bonfile etler çok ince ezildiyse, sadece ızgara kullanarak pişirmek daha faydalıdır. Dana bonfilede yağ bulunmadığından, pişirmeden önce hafif bir yağ kullanılması pişirme esnasında yardımcı olacaktır. Dana bonfile etlerini pişirme aşamasından önce dinlenmiş hatta oda sıcaklığında bir müddet beklemiş etlerin üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Daha sonra isteğe göre karabiber serpebilirsiniz. Bonfile etlerin üzerine bir miktar kaya tuzu gezdirilmelidir.

Dana Bonfilenin Pişirilmesi

Pişirme işleminde önemli olan, hangi yöntemle pişirilecekse bonfile etlerin mutlaka o yönteme uygun olarak hazırlanmasıdır. İnce dilimler halinde ise sos eklenerek tencerede, tavada veya ızgarada pişirilebilir. Ancak mangalda pişirmek isteniyorsa, etlerin biraz daha kalın dilimler halinde hazırlanması gerekmektedir. İnce dilimler mangalda pişirilirken kurur ve sertleşir. Kalın dana bonfile eti evde lokum kıvamında pişirmek için hazırlama işleminden sonra seramik tavada yüksek ateşte mühürlemek gerekmektedir. Mühürleme işlemi, etlerin pişme sırasında suyunu hapsederek daha lezzetli ve lokum kıvamında olmasını sağlar. Orta kısmının da iyice pişmesini istiyorsanız, mühürleme işleminden sonra 160 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar dinlendirebilirsiniz. Dana bonfileyi bütün olarak mühürleyip pişirmek isterseniz, fırın ayarını 230 dereceye ısıttıktan sonra bonfileyi koyun ve sıcaklığı yeniden 200 dereceye düşürerek yarım saat sonra 160 dereceye düşürerek lezzetli ve yumuşak et halinde pişirebilirsiniz.

Dana Bonfile Pişirmenin Ekstra Püf Noktaları

  • Etin oda sıcaklığında olması, pişirme sırasında içinin daha eşit pişmesini sağlar.
  • Mühürleme işlemi sırasında etin her yüzünü 2-3 dakika yüksek ateşte pişirin.
  • Pişirme sırasında etin fazla hareket ettirilmemesi daha iyi sonuçlar verir.
  • Etin dinlenmesi, içindeki suyun eşit dağılmasını sağlar ve daha sulu bir et elde edilmesine yardımcı olur.
  • Tuz ve baharatları pişirme işleminden hemen önce eklemek, etin daha lezzetli olmasını sağlar.

Bu adımlara dikkat ederek, dana bonfileyi mükemmel bir şekilde pişirebilir ve lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir?

Güncel

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Taşlık Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Kalamar Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çupra Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri