Fırında palamut pişirmeden önce, palamut balığından biraz bahsedelim. Palamut balığının en lezzetli zamanı Eylül ayıdır. Bu balık, diğer balıklara göre daha yağlı olduğu için kızartması ağır olabilir. En güzeli fırında palamuttur. Fırında Palamut İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Palamut Nasıl Yapılır? Palamutları balıkçıdan alırken fileto kestirmeniz ve kılçıkları çıkarttırmanız evde işinizi kolaylaştıracaktır. Fileto kesilmiş ve kılçıkları alınmış palamutları güzelce yıkayın. Domatesi, soğanı ve limonu dilim dilim kesin. Biberleri ise ortadan ikiye ayırın ve tohumlarını çıkarın. Tepsiye önce dilimlenen domates ve soğanları yerleştirin. Fileto kesilmiş balıkları zeytinyağı ve tuzla harmanlayın. Bu işlemden sonra palamutları tepsiye dizin. Dilimlenmiş limonları ve biberleri koyun. Fırına koymadan önce son olarak tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyin. İsteğe bağlı olarak bir tutam kuru nane ve bir tutam kekik de ekleyebilirsiniz. En son üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Bu zeytinyağı, balıkların üzerinin kızarması için gereklidir. Fırınınızı önceden 150 derecede ısıtın. Palamut balıklarını, üzeri kızarana kadar pişirin. Tahmini pişme süresi 30-35 dakikadır, ancak arada kontrol etmenizde fayda var. Piştikten sonra yanında Akdeniz yeşilliklerinden bir salata ile servis edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Palamut balığı, Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir ve sağlıklı bir besin kaynağıdır. Fırında pişirme yöntemi, bu sağlıklı yağların korunmasını sağlar ve balığın lezzetini artırır. Ayrıca, fırında pişirme yöntemi, fazla yağ kullanımını gerektirmediği için daha sağlıklı bir alternatiftir. Palamut balığını, farklı sebzelerle de zenginleştirebilirsiniz. Patates, havuç ve sarımsak gibi sebzeler de palamutla uyumlu olabilir. Bu sebzeleri de tepsiye ekleyerek, yemeğinizi daha besleyici ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Fırında Palamut hazır. Afiyet olsun. |