Ördek pişirmek, birçok ev hanımı tarafından bilinmemektedir. Ülkemizde daha çok tavuk tercih edilmekte ve ördek pek rağbet görmemektedir. Bunun en önemli sebebi, ördek pişirmenin zor ve zaman alan bir yemek türü olduğu düşüncesidir. Oysaki, tavuk pişirmekle arasında pek bir fark bulunmamaktadır. Doğru Tarif ve Dikkatli Uygulama Ördek pişirirken yapılması gereken en önemli şey, doğru ve eksiksiz bir tarif almak ve bu tarifi dikkatli ve oranlara dikkat ederek uygulamaktır. Birçok ördek pişirme tarifi mevcuttur ve bunların arasında en çok kullanılanlar ördek kızartması, fırında ördek ve ördek ızgara tarifleridir. İşte bu tarifleri sizinle paylaşıyorum: Ördek Kızartması Malzemeler
Ördek Kızartması Nasıl Yapılır? Elmayı soyun ve mürdüm eriğini ayıklayın. Daha sonra bunları doğrayın. Ördeği iyi bir şekilde temizledikten sonra bu doğranmış malzemeleri ördeğin içine doldurun. Önceden ısıtmış olduğunuz fırını 200 dereceye getirin ve ördeği bir tencerenin içerisine koyarak bu fırına yerleştirin. 2-3 saat kadar piştikten sonra fırından çıkarın. Daha sonrasında, tencere dibinde yer alan suyu ayırın. Bu suyun içerisine biraz tuz ve 1 çay bardağı kadar un katıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Hazırlamış olduğunuz ördekle birlikte servis yaptığınızda ayrı bir lezzet katmaktadır. Fırında Ördek
Fırında Ördek Nasıl Yapılır? Ördeğin deri kısmı soyularak, ördeğin iç ve dış kısmı tuzla iyice sürülür. Soya sosu, önceden rendelenmiş soğan ve sirke bir kabın içerisinde iyice karıştırılır. Bu karışım daha sonra ördeğin iç ve dış kısımlarına sürülür ve 1 saat kadar bekletilir. Bekleme süresi dolduktan sonra ördeği bir kabın içerisine koyarak önceden ısıtılmış fırında 200 derece sıcaklıkta 1 saat kadar pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılarak alüminyum folyoya sarılı bir vaziyette tekrar fırına konur ve 180 derece sıcaklıkta bir saat daha ısıtıldıktan sonra servis edilmeye hazır hale gelir. Afiyet olsun. Ördek Izgarası
Ördek Izgarası Nasıl Yapılır? Ayıklanmış ve iyice yıkanmış olan ördeğin boynunu, omuz hizasına kadar kesiniz. Kesilmiş olan bu bölgeyi kapatmak için boynundaki deriyi kullanınız. Kanat uçlarını kesin ve unla koku yok oluncaya kadar iyice yıkayınız. Soğan suyu hazırlayın ve bu karışımı ördeğin her yerine sürerek 1 saat kadar bekletiniz. İç kısmını tuzlayıp ördeğin kesilmiş olan bölgesinden ip geçirerek dikmeye başlayın. Açılan yerleri diktikten sonra kanatları düzgün bir şekilde tutun. İki bacakta yer alan kemikleri kullanarak sağ ve sol bacağa ipi geçirin. Sıkı bir düğüm oluncaya kadar bu işleme devam edin. Bu oluşturmuş olduğunuz düğümü şişe geçirerek ateş üzerine koyarak çevirmeye başlayın. Yaklaşık olarak 40-50 dakikada hazır olacaktır. Afiyet olsun. |