Uskumru Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir, Çoğunlukla Marmara Denizi'nde yakalanan ve lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan uskumru balığı oldukça yağlı bir balıktır. Uskumru balığı sağlığa birçok faydası olması bakımından diğer balıkların önüne geçer. İçerisinde birçok besin maddelerini bulunduran uskumru balığı özellikle büyüme çağındaki çocuklar için son derece uygun bir besindir. Kemiklerin güçlenmesine ve bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına oldukça faydası olan uskumru balığı omega-3 ve B12 vitamini açısından da oldukça zengindir. Saymakla bitmeyecek kadar çok faydası olan bu balık, fırında, ızgarada ve tavada yapılabilir. Ben fırında yapmayı tercih ettim. Uskumru balığının sebzelerle birlikte fırında yapılışı muhteşem bir lezzet oluyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Fırında uskumru tarifi

Malzemeleri
  • 5 adet uskumru balığı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • Bir kâse çeri domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet limon
  • Dereotu
  • Fesleğen
  • Tuz
Fırında uskumru tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle balıklarınızı bol su ile iyice yıkadıktan sonra bir süzgecin üzerine alın ve suyunu süzmesini bekleyin. Bu arada patates, soğan, havuç ve sarımsağın kabuklarını soyarak bir tavanın içerisine küp-küp doğradıktan sonra kısık ateşte zeytinyağı ile hafif kavurun. Dereotunu da ince ince doğradıktan sonra tavanın içerisine ilave edip karıştırın ve tuzunu da ilave ettikten sonra tavanın altını kapatın ve balıkları fırın tepsisine dizerek aralarına tavada kavrulan sebzeleri sıkıştırın. Son olarak 2 adet limonun suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirin ve fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak 200° fırının orta rafında yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen balıkları servis tabağına alarak servis tabağına çeri domates ve fesleğen ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Uskumru Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavada Biftek Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dil Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Sarma Nasıl Pişirilir?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?