Ebegümeci, besleyici ve sağlıklı bir sebzedir. Farklı tarifler ile sofralarımıza lezzet katabiliriz. Ebegümeci çorbası, ebegümeci salatası, pirinçli tavuklu ebegümeci, pancarlı ebegümeci ve bulgurlu ebegümeci sarması gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Ebegümeci İçin Gerekli Malzemeler
Ebegümeci Nasıl Yapılır? Öncelikle, soğanları ince ince doğrayın. Derin bir kabın içine bulguru, doğradığınız soğanları, reyhanı, domates salçasını, biber salçasını, zeytinyağını, karabiberi ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. İç harcı hazır hale getirdikten sonra, ebegümecini güzelce yıkayın. Yıkarken dikkatli olun, çamur kalmamalıdır. Ardından, yıkadığınız ebegümecileri sıcak suya batırıp çıkarın ve suyunu süzün. Yapraklar çok büyükse, ikiye bölebilirsiniz. Ebegümeci yapraklarının içine hazırladığınız bulgurlu harcı koyun ve klasik yaprak sarması gibi sarın. Sarma işlemi tamamlandıktan sonra, tencereye dizin. Üzerine bir tabak koyun ve bir kaşık salçayı su ile açarak üzerine dökün. Sarmaların üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulgurlu ebegümeci sarması pişerken, 2 diş sarımsağı soyup tuzla dövün. Sarımsakların üzerine yoğurdu ekleyin ve çırpın. Yoğurdun sululuğuna göre sarımsaklı yoğurda su ekleyebilirsiniz. Bulgurlu ebegümeci sarmanız hazırdır. Afiyet olsun. |