Sardalya Nasıl Pişirilir?
25 Temmuz 2024

Sardalya Nasıl Pişirilir?

Sardalya Nasıl Pişirilir

Balık sevenler için oldukça lezzetli bir alternatiftir. Sardalya, en lezzetli haliyle fırında buğulama veya yağsız tavada pişirilir. Sardalya, hamsi gibi küçük balık çeşitlerindendir. Balık, çocuklarımızın hem zihinsel hem de bedensel gelişimi açısından oldukça faydalıdır ve imkânlar elveriyorsa haftada iki defa balık tüketmek gerekir. Balık mevsiminde market veya balıkçı tezgâhlarında sardalya görürseniz sakın kaçırmayın, çünkü sardalya omega-3 açısından çok zengin bir balıktır. Güçlü hafızaya sahip olmak isteyen insanlar için balık bir numaralı alternatiftir. Sardalyayı dilerseniz yağda, dilerseniz fırında, dilerseniz ızgarada pişirebilirsiniz. Bugün sizlerle fırında buğulama olarak pişirdiğim tarifi paylaşacağım. Denediğinizde siz de göreceksiniz, kim tadarsa tatsın çok beğenerek yiyecek. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.

Sardalya Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo sardalya balığı
  • 4 adet patates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 adet limon

Soslamak İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Hazırlanışı

Öncelikle, sardalya balığını temizlenmiş değilse içini temizleyip yıkıyoruz. Yıkadığımız balıklar kevgirde suyunu süzerken, biz patatesleri soyup yıkıyoruz. Yıkadığımız patatesleri halka şeklinde dilimliyoruz ve sıvı yağ sürdüğümüz fırın tepsisine diziyoruz. Daha sonra balık sosunu hazırlıyoruz. Sos için öncelikle sarımsakları soyup eziyoruz, üzerine karabiber, tuz, sıvı yağ ve biber salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu balıklarla buluşturup karıştırıyoruz. Daha sonra sosladığımız balıkları halka şeklinde dilimleyip tepsiye dizdiğimiz patateslerin üzerine sırayla diziyoruz. Balıkların üzerine ince halkalar şeklinde dilimlediğimiz kuru soğanları diziyoruz. Limonu kuru soğanda olduğu gibi halka şeklinde dilimleyip tepsinin en üstüne ara ara diziyoruz. Son olarak, bir yemek kaşığı tereyağını ince ince kesip limon gibi ara ara serpiştiriyoruz. Hazırladığımız balıkların üzerine dilerseniz domates halkaları ile kapatabilirsiniz fakat ben tercih etmedim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında balıklar sulanıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Bu arada patatesler, balıktan sızan su ile inanılmaz bir lezzete sahip olacaktır. Dilerseniz sardalya balığını sizlerle paylaştığım şekilde soslayıp mısır unu ile az yağda kızartabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kahve Nasıl Pişirilir?

Kahve Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Fırında Alabalık Nasıl Pişirilir?

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çipura Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Lüfer Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Güncel

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Kalamar Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?

Fasulye Nasıl Pişirilir?