Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Alabalık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık, somon balığının en yakın akrabasıdır ve tatlı su balıkları arasında lezzetiyle öne çıkan bir türdür. Bu nedenle, en çok tercih edilen deniz ürünlerinden biridir. Alabalık pişirmenin iki yaygın yöntemi vardır:

  • Tavada alabalık pişirme
  • Fırında alabalık pişirme

Tavada Alabalık Pişirme

Alabalık, tatlı su balıkları arasında lezzetiyle en çok tercih edilenlerdendir. Alabalıkları hazırlarken, öncelikle kafası ve yüzgeçleri temizlenir. Ardından balığın karnı açılarak iç organları çıkarılır ve bol su ile iyice yıkanır. Temizlenen balıklar tuzlanır ve üzerine biraz karabiber serpilir. Daha sonra balıklar normal un karışımına bulanır.

Tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyarak yağın kızmasını bekleriz. Kızan yağın içerisine biraz limon sıkarız; bu, balığın kokusunu alır. Balıkları tavaya koymadan önce üst kısımlarından bir bıçak yardımıyla birkaç çizik atarız. Bu çizikler, balığın iç kısımlarının daha iyi pişmesini sağlar. Çizik attıktan sonra balıkları kızmış yağın içerisine dizeriz. Çatal yardımıyla kızaran balıkları alt üst yaparak her iki tarafının da eşit şekilde kızarmasını sağlarız.

Balıklar piştikten sonra servis tabağına alınır. Yanında yeşil salata hazırlanabilir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan alabalığın yanında tatlı olarak helva da servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Fırında Alabalık Pişirme

Alabalıkları hazırlarken, öncelikle kafası ve yüzgeçleri temizlenir. Ardından balığın karnı açılarak iç organları çıkarılır ve bol su ile iyice yıkanır. Temizlenen balıklar bir kenara alınır. Fırında alabalık için farklı bir lezzet elde etmek adına, üç-dört diş sarımsak, nane, kırmızı biber (isteğe bağlı olarak acı veya tatlı olabilir) hazırlanır. Sarımsaklar ezilir ve zeytinyağı, bir çorba kaşığı nane, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber ile karıştırılır. Bu karışım, temizlenen balıklara sürülür ve fırın tepsisine dizilir. Daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Başer

23 Temmuz 2024 Salı

Acaba tavada alabalık pişirirken yağın içine limon sıkmak gerçekten balığın kokusunu alıyor mu? Bu yöntemi denemek istiyorum ama daha önce bu şekilde pişiren var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Başer, tavada alabalık pişirirken yağın içine limon sıkmak, balığın kokusunu hafifletmeye yardımcı olabilir. Limonun asidik yapısı, balığın kokusunu bastırmada etkili olur ve aynı zamanda lezzetini de artırabilir. Bu yöntemi denemekte fayda var. Daha önce bu şekilde pişiren kişilerden olumlu geri dönüşler aldım, bu nedenle rahatça deneyebilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pişirme Nasıl Yapılır?

Pişirme Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Çinekop Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Güncel

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?